Liseye bombalı saldırı!

Liseye bombalı saldırı!

2 öğretmen 1 öğrenci yaralandı.

Diyarbakır'da Şehitlik Lisesi'ne yüzleri maskeli 10 kişi tarafından el yapımı bomba ve molotoflu saldırı düzenlendi. Öğrencilerin derse giriş saatinde idare binasının hedef alındığı saldırıda 2 öğretmen 1 öğrenci yaralandı.

Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesinde bulunan Şehitlik Lisesi'ne yüzü maskeli 10 kişi tarafından saat 08.20 sularında el yapımı patlayıcılar ile molotoflarla saldırı düzenlendi.
 
Saldırganların PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın lehine slogan atarak saldırıyı gerçekleştirdiğini anlatan görgü tanıkları, Öcalan'ın Suriye'den çıkarılışını protesto amaçlı yaptıklarını kaydettiler. Patlayıcıların ve molotofların yoğun olarak atıldığı idare binasında 1'i bayan 2 öğretmen ile 1 öğrenci çeşitli yerlerinden yaralandı. Saldırıdan sonra polis bölgeyi ablukaya alırken, yaralılar öğretmenlerin yardımıyla hastaneye götürüldü. Zırhlı araçların sevk edildiği Şehitlik Mahallesinde operasyon başlatan polis, bir taraftan okulun güvenlik kamerasını incelemeye aldı. Okul tatil edilirken, Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş ile okula gelerek incelemelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler