Liverpool: 4 - Borussia Dortmund: 3

Liverpool: 4 - Borussia Dortmund: 3

UEFA Avrupa Ligi'nde ilk ayağı 1-1 biten karşılaşmanın rövanş mücadelesinde Liverpool, evinde Alman temsilcisi Borussia Dortmund'u 4-3 mağlup ederek yarı finale çıktı.

Anfield Road'ta oynanan mücadelede ev sahibi ekibe yarı finale getiren goller 48. dakikada Origi, 66. dakikada Coutinho, 78'de Sakho ve 90+1'de Lovren'den geldi. Konuk ekip Dortmund'un gollerini ise 5. dakikada Mkhitaryan, 9. dakikada Aubameyang, 57. dakikada Reus kaydetti. Bu sonucun ardından gol avantajı ile İngiliz temsilcisi Liverpool yarı final vizesi almayı başardı.

Liverpool inanılmaz bir geri dönüşe imza atarak kupaya yarı finale çıktı ve Klopp, eski takımını yıllar boyu unutulmayacak bir maç sonucu kupa dışına itti.

Öte yandan ev sahibi ekipte ilk 11'de sahaya çıkan Türk asıllı Alman futbolcu Emre Can 80 dakikada sahada kalırken 1 asist yaptı. Dortmund'ta ise Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan 82. dakikada oyuna dahil olurken A Milli Futbol Takımımızın yıldız isimlerin Nuri Şahin yedek kulübesinde yer aldı.

DEV MAÇI CÜNEYT ÇAKIR YÖNETTİ!
İngiltere’nin Liverpool ile Almanya’nın Borussia Dortmund takımları arasında oynanan rövanş mücadelesini FIFA kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır yönetti. Anfield Stadyumu’ndaki maçta Çakır’ın yardımcılıklarını Cem Satman ve Tarık Ongun üstlenirken Serkan Ok’un 4’üncü hakem olduğu müsabakada, Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek ise ilave yardımcı hakemlik görevlerini yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler