Lübnanda Cuma namazı sonrası 2 patlama

Lübnan'da Cuma namazı sonrası 2 patlama

Lübnan'da Cuma namazından hemen sonra 2 ayrı yerde patlama meydana geldi.

AFP ajansı güvenlik kaynaklarına dayanarak patlamalarda en az 30 kişinin yaşamını yitirdiğini, 350 kişinin de yaralandığını duyurdu.
 
CUMA NAMAZINDAN HEMEN SONRA PATLADI
İlk patlama şehrin merkezinde, eski Başbakan Necip Mikati'nin evinin yakınında meydana geldi. Mikati'nin ofisinden yapılan açıklamada eski Başbakan'ın olay sırasında Trablus'ta olmadığı belirtildi.
 
Anadolu Ajansı ise Trablus'un Ed-Devvar Mahallesi'ndeki Takva Camii'nde cuma namazı çıkışı meydana gelen patlamadan dakikalar sonra Başbakan Necip Mikati ve Milletvekili Semir el Cisr'in evlerinin yakınında bulunan Selam Camisi'nin önünde ikinci patlamanın meydana geldiğini duyurdu.
 
trablus-patlamalar-beyrut-lubnan-sozcu-resim-08.jpg
 
SELEFİ LİDERİN DURUMU BİLİNMİYOR
Reuters Ajansı da ikinci patlamanın meydana geldiği Takva Camii'nin, Hizbullah karşıtı tutumuyla bilinen Selefi isimlerde Şeyh Selim Refii'nin cuma namazlarını kıldığı cami olduğunu duyurdu. Patlama sırasında Refii'nin içeride olup olmadığı henüz bilinmiyor.
 
Suriye sınırındaki Trablus'ta daha önce de Sünni ve Şiiler arasında çatışmalar yaşanmıştı. Şehir, Suriye'deki iç savaş kaynaklı birçok olaya da sahne olmuştu.
 
Lübnan'ın başkenti Beyrut, son olarak bu sabah İsrail Hava Kuvvetleri tarafından vurulmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler