Lüks otomobili olanlara kötü haber

Lüks otomobili olanlara kötü haber

Maliye, lüks aracı ekonomi sınıfı fiyatından satanlara savaş açtı.

Maliye Bakanlığı, lüks araçlardaki vergi kaçağına el koydu. Bakanlık, son 5 yılda ithal edilen yaklaşık 350 bin lüks aracı mercek altına aldı. Yapılan incelemelerde, trafikte dolaşan 5 lüks araçtan 1'inin vergisinde kaçak olduğu ortaya çıktı.

LÜKS ARACA VERGİ DÜZENLEMESİ
Bakanlık, vergi ambarındaki ÖTV beyannamelerindeki bedelleri piyasadaki baz değerlerle karşılaştırdı. Lüks araçların ekonomi sınıfındaki araçlara yakın fiyattan satıldığı ortaya çıktı. Maliye çareyi lüks araçlara vergi düzenlemesinde buldu.
 
ÖTV KDV MATHARINDAN AZ OLMAYACAK
Yeni düzenleme ile motorlu taşıtlardan alınacak ÖTV tutarı, KDV matrahı üzerinden hesaplanacak vergiden az olmayacak. Maliye, son 5 yılda ithal edilen yaklaşık 350 bin lüks aracı mercek altına aldı. Yapılan incelemelerde, trafikte dolaşan 5 lüks araçtan birinin vergisinde kaçak olduğu ortaya çıktı. Bu otomobiller için ödenen vergiler, bakanlığın vergi ambarındaki bilgiler ve piyasa değerleri ile karşılaştırıldı.
 
ORGANİZE İŞLER BUNLAR
Denetmenler, organize bir şekilde, gerçeğe aykırı bir şekilde lüks sınıftaki araç satışlarını kendilerine yapılmış gibi gösterip sonra da piyasaya satan mükellefleri bir bir ortaya çıkardıklarını belirtti. Uyanık satıcılar, aracın üzerinde ekstra donanımları gizleyerek değeri aşağı çekiyor. Böylece hem KDV hem de ÖTV düşüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler