Lüzumsuz polemiklere girmez işimize bakarız

"Lüzumsuz polemiklere girmez işimize bakarız"

Şahin’in son basın toplantısında dile getirdiği “Muhalefet görevini yapmıyor, hatta yanımıza bile yaklaşmıyor” polemiğine MHP'den yanıt var.

Ak Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin’in son basın toplantısında dile getirdiği “Muhalefet görevini yapmıyor, hatta yanımıza bile yaklaşmıyor” şeklindeki açıklamasına, MHP İl Başkanı Ali Acıbunar’dan yanıt geldi. İl Başkanı Acıbunar yaptığı yazılı açıklamada “Biz MHP olarak Çankırı’ya yapılan ve yapılacak her iyi hizmetin yanındayız. Neyi, nasıl, ne zaman söyleyeceğimizi de sadece teşkilatımızda belirleriz” dedi. Acıbunar’ın yazılı açıklaması şöyle:

 'LÜZUMSUZ POLEMİKLERE GİRMEZ İŞİMİZE BAKARIZ"

"Çiçeği burnunda Sayın Milletvekilimiz 55 günlük icraatlarını Çankırı basınıyla paylaştığı basın toplantısında; hırsını alamayıp sultanlığa özenerek, kendilerini tebrik etmeyenlere sitem ederken, bu arada da "muhalefetin kendilerini denetleyemediklerinden" bahisle; "Muhalefet görevini yapmıyor, hatta yanımıza bile yaklaşamıyor" büyüklüğünde (!) bulunmuş.

Bu arada da yıllardır vekillik yapan ulu çınarların tevazuuna inat, 55 günlük vekilliklerinde, kendilerini dev aynasında Çankırı'nın hâkimi görerek, halkı da kapıkulu sayma zannında bulunduğu anlaşılmaktadır.

Hâlbuki zatı âlileri basın toplantısına çıkmadan önce yanındaki Sayın İl Başkanıyla konuyu paylaşmış olsaydı, o ilk kayıt yaptırmakla övündükleri meclise seçildiklerinin haftasında MHP Çankırı İl Başkanımızın, İl Başkanlarını arayarak randevu talebinde bulunduğunu, ancak bu güne kadar herhangi bir cevap vermediklerini de öğrenmiş olurdu. Üstelik MHP’nin bu davranışının, henüz yeni seçilmiş milletvekillerine karşı ön yargılı olmamak ve yapıcı muhalefet yapma adına bir zaman tanıma olarak değerlendirilmesi gerekirken, zafiyet olarak algılanması; kendilerinin iktidar-muhalefet diyalogundan ne anladıklarının en bariz örneğidir diye düşünmekteyiz. Ayrıca icraat diye övüne övüne bitiremedikleri de Meclise ilk olarak kayıt yaptırmak ve misafir kabul buyurmak olduğuna göre(!) biz bunun neresine muhalefet yapalım?

Biz MHP olarak Çankırı'ya yapılan ve yapılacak her iyi hizmetin yanındayız. Bunları her zaman alkışlar ve takdir ederiz. Eksik gördüklerimizi de her zaman ve ortamda söyleriz. Neyi, nasıl, ne zaman söyleyeceğimizi de sadece teşkilatımızda belirleriz. Lüzumsuz polemiklere de girmez, işimize bakarız.

Keşke; sayın vekillerimiz de çok övündükleri ve bizim de takdir ettiğimiz Ankara'daki bürokratik çalışmaları arasında; bu memleketin iki aydır valisiz olduğunu fark edip, Çankırı'da organize edilen uluslararası etkinliklerin Vali vekilinin vekilleriyle gerçekleştirildiğini, bunun gereğinin de yapılması gerektiğini akıl edebilselerdi.

Söz muhalefet yapmaktan açılmışken devam edelim isterseniz.

İnsanları memleketlerine göre kategorize etmeyi tasvip etmiyor olmakla beraber keşke; Rektör beyi üniversitede yabancı personel çalıştırmakla suçlarken, Çankırı sokaklarındaki parkçıların nereli olduklarını, bunların kaçta kaçının Çankırılı olduğunu da hesaplayabilselerdi.

Sadece MHP hizmeti diye bakımını yapmayıp virane olmasına göz yumdukları, Pazar pazarı WC’sini yıkıp yerine bir WC yapmadıklarındandır ki bugün pazar esnafı ya köprü altlarına ya da arabalarının tekerlerine ihtiyaç gidermektedir.

Çankırı da ki şehit ve tarihi şahsiyet adları verilen parklar başta olmak üzere, köprü kenarları, cami etrafları ihmal edilmekte, bakımları bile yapılmamaktadır.

Ara sokaklar köstebek çukuruna dönmüş, modern bir şehir görünümünü kaybetmiş, köy yolları ise zaten 50 yıl öncesini andırmaktadır.

Bu ve bunun gibi gördüğümüz eksiklikleri yeri ve zamanı geldiğinde gerek kendileriyle gerekse halkımızla paylaşacağımızın bilinmesi hususu;

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler