LYS birincisinin ilk tercihi Çankırı!

LYS birincisinin ilk tercihi Çankırı!

LYS Birincisinin ilk tercihine Çankırı Savaş Üniversitesi’ni yazması üzerine şehrin mümkün olduğunca bir öğrenci kentine dönüştürülme çalışmalarına başlandı.

23 Temmuz günü başlayan ve 3 Ağustos’ta sona erecek olan üniversite yerleştirme tercihlerinde, LYS birincisi Okan Tezyılmaz’ın (18) tek tercihini Çankırı Savaş Üniversitesi'nden yana kullandığının öğrenilmesiyle beraber kentte tatlı bir telaş başladı. Alınan bilgilere göre kayıt döneminin başlamasından önce il genelinde yürütülecek geniş bir kentsel dönüşüm projesiyle Çankırı, olabildiğince bir öğrenci şehrine dönüştürülmeye çalışılacak. Proje kapsamında yeni kurulacak olan Barlar Sokağı’na Okan Tezyılmaz’ın isminin verilmesi gündemde.

“Barlar Sokağı diyebilmemiz için en az iki adet bara ihtiyacımız var”
 
Konuya ilişkin olarak yaptığı basın toplantısıyla değerlendirmelerini aktaran Çankırı Valisi İbrahim Tekboz “Haberi dün akşam saatlerinde ÖSYM’de çalışan Çankırılı bir dostumuz vesilesiyle öğrendik. Nasıl sevindik bilemezsiniz. Tam coşkunun doruğa çıktığı esnada yengeniz ‘Tamam da nerede kalacak bu çocuk’ deyince tereddütsüz kararımı verdim. Valilik konutunu boşaltarak, burayı şampiyonumuza yurt olarak tahsis edeceğiz. Kendi konutum diye demiyorum dilediği gibi dağıtsın, etsin, burayı tam bir öğrenci evine çevirebilir, benden ona açık teklif” dedi.
 
Sözlerine “Bizim çocukların yıllardır istediği ama konuta bağlatmadığım internet için de bugün başvurumu yaptım, buyurun belgesi burada. İnşallah Okanımızın hiçbir şeyi eksik olmayacak, internetse internet, barlar sokağıysa barlar sokağı” diyerek devam eden Tekboz yeni kurulacak olan Barlar Sokağı’nın da müjdesini verdi. Sokağın kurulması için gerekli çalışmaların başlatıldığını belirten Tekboz, şu an için Çankırı'da mevcut olan tek barın yanı sıra mevcut iki adet tekel bayinin genişletilerek bara dönüştürüleceğini iletti.
 
Vize ve final dönemlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak
 
Üniversite sınavı şampiyonunun şehirde büyük bir heyecanla beklendiğini belirten vali İbrahim Tekboz, Tezyılmaz’ın rahatça çalışabilmesi için vize ve final dönemlerinde de il genelinde sokağa çıkma yasağı koyduklarını söyledi. Çankırı halkını ilgili dönemlerde sessizliğe davet eden Tekboz “Bakın şimdiden söylüyorum, bu şehirde vize döneminde, efendime söyliyim final döneminde tek çıt çıkmayacak! O kadar! Bu çocuk yarın !ben gürültüden çalışamıyorum, ayrı şehre çıkıcam' derse hesabını sorarım” sözleriyle basın toplantısına son verdi.
 
Bahar Şenliği çalışmalarına şimdiden başlandı
 
LYS birincisi Okan Tezyılmaz’ın tek tercih olarak Çankırı Savaş Üniversitesi’ni yazması üniversite konseyini de harekete geçirdi. Kurulduğu günden bu yana henüz bir bahar şenliği düzenlemediklerini belirten rektör İbrahim Barış, Tezyılmaz’ın gelişi ile beraber bu yıl bu duruma bir son vererek şenlik tertipleyeceklerini açıkladı. Şenlik kapsamında düzenlenecek konserler için öncelikle Çankırılı sanatçılara yer vermek arzusunda olduklarını belirten Barış, “Çankırılı şarkıcı arayışımızda ulaşabildiğimiz en ünlü isim Ajdar oldu. Davet de etmiş bulunduk bir anda heyecanlanıp, artık yapacak bir şey yok… Öğrencilerimiz bu yıl Ajdar’a doyacaklar, ön grup olarak da Çankırı köçekleri çıkacak” dedi.
 
“Tercihlerde kaydırma yapılmış olabilir”
 
Türkiye’yi şaşırtan Çankırı'yı sevince boğan tercihle ilgiliyse rehberlik uzmanları konuya temkinli yaklaşıyor. Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Uzman Psikolog Aycan Cemilgen, durumun basit bir tercih kaydırması olabileceğinin üzerinde durarak, tercihler için henüz süre olduğunu, sorun bir hatadan kaynaklandıysa düzeltilebileceğini belirtti. Çankırı halkını, sonradan hayal kırıklığı yaşanmaması adına uyaran Cemilgen, “Yani ya bir kaydırma yaptı bu çocuk ya da bizim psikolojide şehir histerisi olarak adlandırdığımız sendromla karşı karşıyayız. Sendromun daha düşük bir ihtimal olduğunu söylemeliyim, ben kendim bizzat Çankırı Yapraklılı olmama rağmen Çankırı'ya yönelik böyle bir bağlılık ne duydum, ne işittim. Hemşerilerimi buradan tercih süresi bitimine dek temkinli olmaya davet ediyorum” dedi.
 
ÖNEMLİ NOT: Bu haber zaytung.com sitesinden alınarak Çankırı'ya uyarlanmıştır. Bilginize :)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler