LYS sonuçları açıklandı

LYS sonuçları açıklandı

Lisans Yerleştirme Sınav sonuçları belli oldu.

Binlerce öğrencinin merakla beklediği Lisans Yerleştirme Sınav sonuçları açıklandı. Ancak aşırı yoğunluk nedeniyle ÖSYM sayfaları kilitlenme aşamasına geldi.

SONUÇLARINIZI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

BİRİNCİLER
 
Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre, MF-1 ve MF-2 puan türünde Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesinden Murat Kaan Erdal; MF-3 ve MF-4 puan türünden Ankara Fen Lisesinden Aycan Doğa Hakyemez; TM-1, TM-2, TM-3 puan türünde Özel Yamanlar Anadolu Lisesinden Deniz Çağlın, TS-1 ve TS-2 puan türünde İstanbul Lisesinden Utku Evci birinci oldu.
 
LYS sonuçlarına göre, DİL-1, DİL-2 puan türünde İstanbul Kabataş Lisesinden Can Berk Özşen, İstanbul Galatasaray Lisesinden Evrim Bilal Engin, İstanbul Lisesinden Zeynep Gizem Topçak; DİL-3 puan türünde Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesinden Arda Çınar, İstanbul Galatasaray Lisesinden Evrim Bilal Engin birinci oldu.
 
EN BAŞARILI LİSELER
 
LYS'de en başarılı liseler fen liseleri olurken, bu liseleri askeri liseler ile Anadolu liseleri izledi. En başarısız liseler endüstri meslek liseleri oldu. İmam hatip liselerinin genel lise düzeyine oldukça yakın puanlar alabildikleri görüldü. ÖSYM LYS ile ilgili olarak, “İkinci aşama sınavlarında elde edilen sonuçlarda normal dışı bir duruma rastlanmamıştır. Bazı testler geçen yıla oranla zor olmasına rağmen genel olarak geçen yıl yapılan sınavlar ile uyumlu bir sonuç dağılımı elde edilmiştir” açıklaması yaptı.
 
EN BAŞARILI İLLER

 
LYS'de en başarılı olan iller Kilis, Kırşehir, Karabük, Kastamonu, Niğde, Bitlis, Bartın ve Aydın, en az başarılı iller ile Tunceli, Hakkari, Ağrı, Şırnak, Ardahan ve Artvin olarak sıralandı.
 
473 SINAV GEÇERSİZ SAYILDI
 
LYS'de, sınavlara giren toplam 2 milyon 19 bin 865 adaydan toplam 473'ünün sınavı geçersiz sayıldı. Fen Bilimleri testinde Kimya Bölümünün 16. sorusu iptal edildi.
 
TAM PUAN ALANLAR
LYS'de 500 tam puan alan aday sayısı her puan türünde 1'er kişi iken, MF-1'de 823, MF-2'de 621, MF-3'de 504, MF-4'de 704, TM-1'de 106, TM-2'de 85, TM-3'de 79, TS-1'de 16, TS-2'de 16 kişi 480 ve üstünde puan aldı.

DİL BİRİNCİSİ ARDA ÇINAR

Açıkçası dile hiç çalışmadım. Sınav süresi boyunca 100 soru belki çözmüşümdür. Birincilik benim için sürpriz oldu. Bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum.
 
TÜRKİYE BİRİNCİSİ MURAT KAAN ERDAL
 
Türkiye birincisi olan Erdal, yaptığı ilk açıklamada, “Ben genel olarak düzenli çalıştım. Son seneye bırakmadan 4 sene boyunca çalıştım. Arkadaşlarımdan da çok fazla kopmadım. Sosyalleşme konusunda sıkıntı yaşamadım. Boğaziçi Üniversitesi’ni tercih edeceğim. Öğretim görevlilerinin çok iyi olduğunu düşünüyorum. Genel öğrenci profilinin de yüksek olduğunu düşünüyorum. Devlet okulunda okudum" dedi.
 
ÖSYM'DEN AÇIKLAMA
ÖSYM'den LYS sonuçları ile ilgili yapılan açıklamada, ''Ortaya atılan asılsız birçok iddiaya rağmen, LYS sınavlarının hazırlanmasında ve uygulanmasında tedbirler en üst düzeye çıkarılmış ve sınav süreci yakından izlenmiştir. Bu kapsamda süreci sabote etmeye yönelik birkaç girişim, alınan önlemler sayesinde önceden fark edilmiş ve süreç herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlanmıştır. Soru kitapçıklarının basım ve sevkiyat çalışmaları yakından izlenmiş ve sınavlar sırasında basım hatalarının olmaması için sürecin her anı yakın takip altında tutulmuştur. Alınan önlemler sayesinde basım hatasından kaynaklanan hiç bir yedek kitapçık kullanılmadan LYS tamamlanmıştır'' denildi.

TERCİHLER BAŞLIYOR
 
2011-Öğrenci Seçme Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) tercih işlemleri de 25 Temmuz 2011 tarihinde başlayacak ve 5 Ağustos 2011 tarihinde saat 17.00’de sona erecek.
 
KILAVUZLAR BAŞVURU MERKEZİNDE
 
2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM’nin “http://www.osym.gov.tr” internet adresinden yayımlandı. Kılavuzun basılı hali ise, başvuru merkezlerinde incelenebilecek. Adaylara kılavuz satışı yapılmayacak. Adaylar, tercihlerini doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla ya da internetten bireysel olarak yapabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler