Madenden kurtuldu dehşet anlarını anlattı!

Madenden kurtuldu dehşet anlarını anlattı!

Madenden kurtuldu dehşet anlarını anlattı! Soma'daki maden faciasında ölen işçilerden 11'inin cenazeleri, İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Elmadere mahallesinde toprağa verildi.

Birlikte madene indiği 11 arkadaşının ölümüne tanık olan ve son anda kurtarılan Taner Kılıç ise o dehşet dakikalarını anlattı.

Cenazeye katılan Olcay Akın ise Soma'da bir maden ocağında vardiya amiri olarak görev yaptığını,  Kınık'a bağlı çevre mahallelerden yaklaşık 2 bin 500 kişinin madenlere çalıştığını söyledi. Akın, "Kınık'ın çevresindeki her mahalleye acı düştü. Köseler'de 16, Elmadere'de ise 11 cenazemiz var' diye konuştu. Çok sayıda kişinin katıldığı cenaze töreninde fenalık geçiren ölen işçilerin yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. 

OCAKTA 7 SAAT MAHSUR KALDI
Soma'daki maden faciasında ocakta 7 saat mahsur kalan ve 7 saat sonra kurtarma ekipleri tarafından çıkarılan işçi Taner Kılıç, madende hayatını kaybeden 11 işçi arkadaşının Elmadere mahallesinde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Kılıç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, aynı mahalleden 12 kişinin madende çalıştığını ve her gün birlikte gidip geldiklerini söyledi. Yaşanan faciada 11 arkadaşının yaşamını yitirdiğini bildiren Kılıç, çok sayıda maden işçinin gözleri önünde can verdiğini ifade etti. 

TEKER TEKER ÖLDÜKLERİNİ GÖRDÜM
"Ocakta çalıştığımız sırada bir patlama oldu, çıkış bölümünde yangın çıktığını öğrendik. Duman bulunduğumuz galeriye kadar ulaştı. Onlarca işçiyle birlikte mahsur kaldık" diyen Kılıç, madende 7 saat mahsur kaldığını belirterek yaşadıklarını şöyle anlattı: 

"(Yukarı doğru çıkmayın dumandan etkilenirsiniz, maskelerinizi takın) uyarısı yapıldı. Biz de gaz maskelerimizi taktık ve kurtarma ceplerinde dumanın dağılmasını bekledik. Fakat duman yoğunlaştı, 4-5 saat sonra gaz maskeleri özelliklerini yitirmeye başladı. Çevremde arkadaşlarımın da dahil olduğu onlarca kişi bilinçlerini kaybetmeye başladı. Arkadaşlarımın teker teker öldüğünü gördüm." 

5 DAKİKA GEÇ KALSALAR ÖLMÜŞTÜM
Gücünün kalmadığı, kendini kaybedeceği sırada hava akımının geldiğini ve dumanın dağıldığını, ardından da kurtarma ekiplerinin galeriye ulaştığını anlatan Kılıç, "5-10 dakika daha geç kalsalardı bende şimdi hayatta olmayacaktım. Bulunduğumuz bölgedeki onlarca işçiden sadece 18'i hayatta kalmıştı. Ekipler önce hayatta olanları tahliye ettiler, ardından da hayatını kaybeden arkadaşlarımızı çıkardılar" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler