Mahkeme kararını verdi: Atilla Taş'a hapis

Mahkeme kararını verdi: Atilla Taş'a hapis

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY’nin medya ayağına yönelik açılan davada mahkeme 19’u tutuklu, 29 sanık hakkındaki kararını açıkladı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY’nin medya yapılanmasına yönelik aralarında şarkıcı Attila Taş’ın da olduğu 29 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı. Davada, 21 sanık ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan çeşitli oranlarda hapis cezalarına çarptırıldı.

Atilla Taş'a, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Sanıklardan Murat Aksoy'a  2 yıl 1 ay hapis cezası çıktı.

14 kişiye “örgüt üyeliği” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Eski Zaman gazetesi muhabiri Hanım Büşra Erdal, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Abdullah Kılıç, Cihan Acar, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Halil İbrahim Balta, Bayram Kaya, Habip Güler, Mutlu Çölgeçen, Ünal Tanık, Yakup Çetin, Hüseyin Aydın ve Seyid Kılıç’a 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Yine sanıklardan Cuma Ulus, Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Muhammed Sait Kuloğlu, Mustafa Erkan Acar, Oğuz Usluer, Ufuk Şanlı, Yetkin Yıldız ve Davut Aydın'a silahlı terör örgütü üyeliğinden 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Firari sanıklar Bülent Ceylan ve sosyal medyada “Fuat Avni” olarak bilinen Sait Sefa hakkındaki dosya ise ayrıldı. Ayrıca yargılama yapılacak.

Mahkeme daha önce tahliye edilen Ali Akkuş’un tutuklanmasına karar verdi. Tutuklu sanıklardan tahliyesine karar verilen olmadı. Davada hakkında beraat kararı verilen tek sanık Muhterem Tanık oldu.

Karar sonrası açıklama yapan Atilla Taş, "Yargı kararıdır, sonuçta saygı duyacağız. Ben her zaman söylüyorum, adalete her zaman güvendim, her zaman inanıyorum. Ben muhalefet ettim, başka hiçbir şey yapmadım. Bir ülkede muhalefet etmek suçsa, ben o kadar suçluyum. Başka bir şey söylemek istemiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler