Mahkeme tecavüzcüyü samimi olduğu için serbest bıraktı

Mahkeme tecavüzcüyü samimi olduğu için serbest bıraktı

Tekirdağ'da bir tecavüz sanığının 'samimi itirafı' gerekçe gösterilerek serbest bırakıldığı iddia edildi.

Evrensel gazetesinin haberine göre, olay şöyle: Ağustos 2010'da 18 yaşındaki üniversite öğrencisi Ç.S., zanlı Ramazan D. tarafından alınkonarak götürüldüğü ablasının İstanbul'daki evinde tecavüze uğradı.

Ramazan D. babasını çağırdı. Baba C.D., genç kadına "Siz evlenin, biz okumana engel olmayacağız" teklifinde bulundu.

Ç.S. tecavüzcü ve babasına, "Beni eve götür, aileme haber vereyim, seninle evleneceğim" dedi. Ertesi gün Ramazan D. ve babası Ç.S.'yi evine bıraktı.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Yaşadıklarını ailesine anlatan Ç.S., jandarmaya giderek Ramazan D., kız kardeşi G.D., babası C.D. ve ablası N.V.'den şikâyetçi oldu. Şikâyet üzerine 11 Ağustos'ta Ramazan D. ve ailesi gözaltına alındı. Genç kadın, muayene için Çorlu Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Muayene sonucunda "Tecavüze uğradığı, bekâretinin bozulduğu ve vücudunda darp izlerinin bulunduğu tespit edilmiştir" raporu verildi.

Jandarma sorgusunun ardından suça ortak olan aile bireyleri serbest bırakılırken, Ramazan D. adliyeye sevk edildi.

'ONUN DA GÖNLÜ VAR GİBİYDİ'

Zanlı, "Annesi benimle evlenmesini istiyordu. Kaçırdım ama onun da gönlü var gibiydi. Bana 'sen kazmasın seninle işim olmaz' dediği için sinirlendim ve tecavüz ettim. Evlenmek istiyordum" dedi.

1 AY SONRA TAHLİYE

Tecavüzcü mahkemede "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak bir ay sonra avukatların başvurusu üzerine sanık Ramazan D.'nin tahliye edildiği ortaya çıktı.

'SAMİMİYDİ, SALIVERDİK..'

İstanbul, Çorlu, Saray mahkemeleri arasında gidip gelen dosyayı takip için adliyeye giden Ç.S.'nin teyzesi T.A., "Savcı bana 'Serbest bırakıldı' dedi. Nasıl olur da bırakırsınız diye sordum. Gayet rahat bir şekilde 'Evlenmek için yapmış, suçunu itiraf etti, samimiydi, salıverdik' dedi. Bu nasıl iş ben hâlâ anlamadım" diyerek şaşkınlığını anlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler