Mahkemeden Sagiv Jehezkel kararı!

Mahkemeden Sagiv Jehezkel kararı!

Trabzonspor maçında attığı golün ardından İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını destekleyici bileğindeki yazıyı kameralara gösteren Sagiv Jehezkel gözaltına alınmıştı. Mahkeme Jehezkel hakkında kararını açıkladı.

ANTALYASPOR'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

28 yaşındaki futbolcu Trabzonspor'a attığı golden sonra el bileğindeki yazıyı kameralara gösterdi. Jehezkel'in sevincinde gösterdiği bantta "100 days... 7.10" yazısı ve Davut yıldızı dikkat çekmişti.

'SAVAŞ YANLISI BİR İNSAN DEĞİLİM'

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Spor Şube ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sagiv Jehezkel'i gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Jehezkel, tercüman aracılığıyla ifade verdi.

Jehezkel'in ifadesinde, "Ben kimseyi kışkırtmak veya provoke etmek için bir hareket yapmadım. Savaş yanlısı bir insan değilim. Ve sonuçta İsrail askerleri de var Gazze'de esir düşmüş durumda. Ben bu 100 günlük sürecin artık son bulması gerektiğine inanan biriyim. Savaşın bitmesini istiyorum. O yüzden buradaki işareti gösterdim. Politikayla işi olmayan birisiyim. Geldiğimden beri bugüne kadar politikayla alakalı hiçbir şey yapmadım. Geldiğim günden beri de hiçbir zaman kimseye bir saygısızlık yapmadım. Dikkat çekmek istediğim nokta savaşın son bulmasıydı" dediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler