Mansur Yavaş ilk vaadini açıkladı

Mansur Yavaş ilk vaadini açıkladı

"Belediye halkın sırtından para kazanmayacak, su ve ulaşım ücretleri ucuzlayacak!"

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş Ankaralılara ilk vaadini açıkladı.

İşte Yavaş'ın o açıklaması:

"Saygıdeğer Ankaralılar,
Belediyeciliğin varoluş nedeni kentteki insanlara ‘’EN TEMEL İNSAN HAKLARI’’ sayılan temiz hava, temiz ve ucuz su, düzenli ve ucuz ulaşım hizmetleridir. Oysa günümüz büyükşehir yönetiminde başarısız, savurgan ve denetimsiz belediyeciliğin maliyeti kentte yaşayan yurttaşlarımızın, vatandaşlarımızın sırtına yüklenmektedir. Bu nedenle; özellikle su ve toplu taşım hizmetlerinin zarar etmeyecek şekilde kar amacı güdülmeden halkımızın hizmetine sunulması gerekirken, bu hizmetler maliyetin çok üzerinden halka satılmaktadır. Şu anda bu en temel insan hakkı dediğimiz insan ihtiyaçları; belediyenin diğer açıklarını kapatma vasıtası olarak görülmekte ve bu nedenle zaten geçim darlığı içindeki kesimlerin üzerine Ankara belediyesinin bütçe açıklarını kapatma görevi olarak yüklenmektedir.

Ankaralılara ilk sözüm; bu haksızlığı ortadan kaldırmaktır.

Artık belediye, halkın sırtından bütçe açıkları kapatılan bir işletme olmaktan çıkarılacak, sosyal devletin vatandaşına hizmetten başka önceliği olmayan saygın bir kurumuna dönüştürülecektir.

Bu amaçla ilk neşter, su ve toplu taşıma hizmetlerine vurulacak, oranlarını ve ayrıntılarını seçim kampanyasında açıklayacağım indirime gidilecektir. Görevi Ankaralıların hayatını kolaylaştırmak olan bir belediyenin halkı müşteri gibi görme dönemi son bulacaktır.

Su parası, otobüs ve metro hizmetlerinden başlamak üzere uygulayacağımız indirimlerle belediyeyi; kentteki insanları müşteri gibi gören belediye olmaktan çıkarıp, kamu hizmeti sunan gerçek belediyecilik anlayışıyla yöneteceğiz.

Ankara bir AVM, Ankaralılar da müşteri değildir.

Sosyal devletin sosyal belediyeciliğinin bir gereği olarak işe su ve toplu taşıma ücretlerinde indirimle başlayacağımızı tekrar vurguluyorum. Bu benim Ankaralılar'a ilk sözüm olsun!

Bu vesileyle Ankaramız için değişim yılı olacağına inandığım 2014’ün, ülkemiz için sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum.

Saygılarımla.
Mansur Yavaş
CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler