Mansur Yavaş neden CHP'yi seçti?

Mansur Yavaş neden CHP'yi seçti?

Sol kesimle ilgili sert eleştirilerinin yer aldığı ses kayıtlarıyla ilgili "Gençtik, şimdi olgunlaştık" dedi.

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, CHP'ye geçmesinin ardından, ortaya çıkarılan, sol kesimle ilgili sert eleştirilerinin yer aldığı ses kayıtlarıyla ilgili, "Gençtik, şimdi olgunlaştık" dedi.

NEDEN CHP?
CHP'nin yerel seçimlerde sağdan transfer edilen isimlerinden olan ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı için en iddialı isim olan Mansur Yavaş'ın aday ilan edildikten sonra CHP örgütleriyle çeşitli toplantılarda bir araya geldiği kaydedildi. Buluşmalarda CHP örgütleri ile tanışan Mansur Yavaş'a Deniz Gezmiş'e "katil" dediği, solu eleştirdiği 80'li yılların sonu 90'lı yılların başındaki çeşitli konuşmaları hatırlatıldı. Yavaş'a en çok "Eski MHP'li olarak CHP'de siyaseti niye tercih ettiniz?" sorusu yöneltildi. CHP'lilerden gelen sorulara samimi cevaplar veren Yavaş'ın basına da yansıyan ses kayıtlarına ilişkin, "Gençtik, öyle şeyler söyledik. Şimdi olgunlaştık. Artık daha bütünleştirici, birleştirici siyaset yapmanın gerekliliğine inanıyoruz" diyerek özeleştiri yaptığı ifade edildi. Yavaş, "Neden CHP'de siyaset" sorusuna da, "Melih Gökçek devrine son vermek için" yanıtı verdi.

MANSUR YAVAŞ HEYECAN YARATTI
Mansur Yavaş'ın partiye katıldığı ilk günlerde örgüt içinde ve Aleviler arasında CHP yönetimine sert eleştiriler getirilirken, yapılan bu toplantılar ve örgütün çalışmasıyla sözkonusu eleştiriler ortadan kalktı.

Öte yandan parti yöneticilerine ve milletvekillerine Ankara'nın yanı sıra, Anadolu'daki Alevi köylerinden, hatta Alevi nüfusun yoğun olarak yaşadığı Almanya ve bazı Avrupa ülkelerinden de, Yavaş başta olmak üzere partinin eski MHP'li isimleri aday yapma tercihinin gerekçeleri soruldu. Bu durumdan rahatsızlığını ileten seçmenlere, parti kurmaylarının ise, "Yavaş tercihi, AKP'ye ve 20 yıldır Ankara'yı yöneten Melih Gökçek'e karşı bir gerekliliktir" dediği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler