Mansur Yavaşa sürpriz teklif

Mansur Yavaş'a sürpriz teklif

Paylaşılamayan MHP'li Yavaş'a AKP ve CHP'den sonra ...

Paylaşılamayan MHP’li Yavaş’a, AKP ve CHP’den sonra Büyük Birlik Partisi de talip oldu ve Ankara Büyükşehir adaylığı önerdi.
 
MHP’li Mansur Yavaş’a AKP ve CHP’den sonra Büyük Birlik Partisi de talip oldu. 2009’da MHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş’a, partisi ile ilişkilerinin gerilmesi üzerine, AKP ve CHP’nin ardından BBP de, Ankara Büyükşehir adaylığı teklif etti. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yavaş’ın yanıtını beklediklerini söyledi.
 
2014 seçimlerinde MHP’den yeniden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olmak isteyen Yavaş’a partisi ise yeşil ışık yakmadı. MHP lideri Devlet Bahçeli de Yavaş için ‘’İlgi alanımızdan çıkmış bir şahsiyet, ne yaparsa yapsın, isterse aday olsun” dedi ve ipler koptu.
 
Bu gelişmenin ardından Yavaş’ı diğer partiler de izlemeye aldı. CHP Yavaş’ı, Ankara’nın Keçiören ilçesinden, AKP ise CHP’nin kalesi Çankaya’dan belediye başkan adayı yapmak istiyor. Son olarak BBP de Ankara Büyükşehir adaylığı teklif etti.
 
OYU, MHP’DEN FAZLA
1955 yılında Beypazarı’nda doğan Yavaş; İ.Ü Hukuk Fakültesini bitirdi ve Beypazarı’nda serbest avukatlık yaptı. 18 Nisan 1999’da Beypazarı Belediye Başkanı seçildi. Yavaş; Beypazarı konaklarının restorasyonu ve tarihi koruma çalışmalarıyla ilçenin kalkınmasında öncü oldu. 28 Mart 2004’de ikinci kez Belediye Başkanı seçildi. 
29 Mart 2009’da ise MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu ve yüzde 27 oranında toplam 657 bin oy aldı. 2009 seçimlerinde AKP adayı Melih Gökçek yüzde 38 ile 939 bin oy, CHP adayı Murat Karayalçın ise yüzde 31 ile 769 bin oy almıştı. (Gazeteport)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler