Mansur Yavaşın mektubuna tabandan destek

Mansur Yavaş'ın mektubuna tabandan destek

MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Mansur Yavaş'ın, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye gönderdiği mektup, parti tabanında geniş yankı uyandırdı.

MHP'de uzun yıllar grup başkan vekilliği yapan İsmail Köse, Yavaş'a tamamen katıldığını belirtiyor. MHP camiasında ikinci bir 'Nusret Demiral vakası' endişesinin haksız olmadığını ifade eden Köse, Balyoz sanığı emekli Korgeneral Engin Alan'ın şu anda yargılandığı suçun MHP'nin savunduğu temel değerlere tezat oluşturduğunu ifade ediyor. Köse, ortaya çıkan bilgi ve belgelerden yola çıkarak, "Alan, MHP'nin savunduğu iki temel değer olan 'başörtüsü yasağının kaldırılması' ve 'millet iradesine dayanan demokrasi'ye ilişkin husumet içerisinde." tespitini yapıyor. Dolayısıyla, böyle bir ismin MHP'den aday gösterilmesinin yanlış olduğunu dile getiriyor. Eski MHP milletvekili, Mansur Yavaş'ın, 'Referandum stratejimiz yanlıştı' tespitine de destek eriyor. 'Hayır' kararının parti tabanının görüşünü kesinlikle yansıtmadığını vurgulayarak, "Zaten MHP seçmeninin önemli bir kısmı da sandıkta 'evet' oyu verdi." diyor.

Yusufiyeli Ülkücüler Derneği Başkanı Hasan İlter de Yavaş'ın mektubundaki düşüncelerin, kendilerinin yıllardır savunduğu görüşlerle paralel olduğunu söylüyor. Parti içerisinden böyle güçlü sesin yükselmesinin çok önemli bir adım olduğunu değerlendiren İlter, "Mektup, yıllardır dile getirdiğimiz 'kırk yıllık partimizin darbeciler, derin devlet elemanlarının uzantıları tarafından işgal edilmiş olduğu' söylemimizin de teyididir." yorumunu yapıyor. Devlet Bahçeli'nin de artık bir yol ayrımında olduğunu savunuyor.

Ülkücü hareketin tanınmış isimlerinden avukat İrfan Sönmez de, Türkiye'nin darbelerle yüzleştiği, partilerin bu süreçte yeni yeni pozisyonlar aldığı, MHP'ninse bu yeni sürece adapte olamadığı analizini yapıyor. "Bunu da gösterdikleri adayların kimliğinden anlamak mümkün." diyen Sönmez, şu görüşleri paylaşıyor: "Özel durumu olan bazı adaylar, aslında sembolik anlamlar ve topluma yönelik mesajlar taşıyorlar. Bu bağlamda baktığınız zaman Engin Alan'ın adaylığı sadece Engin Alan'ın adaylığı değildir. Bir Balyoz davası sanığının adaylığıdır. Alan'ın adaylığı MHP'nin Balyoz davasına bakışını yansıtır. Milliyetçi bir partinin millete kumpas kurmaktan yargılanan bir kişiye sahip çıkması anlamlıdır."

kaynak: zaman.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler