Mardin Nusaybin'de 2 polis şehit oldu

Mardin Nusaybin'de 2 polis şehit oldu

Nusaybin’da PKK’nın açtığı hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmak için operasyon yapan güvenlik güçlerine PKK’lılar ateş açtı. Çıkan çatışmada iki polis şehit oldu.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı süren Fırat Mahallesi’nde hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmaya çalışan polis ekiplerine bugün öğleden sonra PKK’lılar tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte biri ağır 2 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis memurlarından durumu ağır olan, Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Çorum nüfusuna kayıtlı Mesut Demirkan, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Yaralı diğer polis memuru Nusaybin’de yapılan ilk müdahalesinin ardından Mardin Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak o polis memuru da kurtarılamadı.

Polis, saldırıyı düzenleyen PKK’lıları etkisiz hale getirmek için Fırat Mahallesi’nde geniş çaplı operasyon başlatırken bölgede çatışmaların aralıklarla devam ettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler