Mardinde 3 komutana hain pusu

Mardin'de 3 komutana hain pusu

Korucuların verdiği uğurlama yemeğinden dönerken pusuyu düşürüldü. PKK’lı teröristler 3 komutanı şehit ett

Mardin’in Ömerli ilçesine bağlı İkipınar Köyü’nde görev yaptıkları jandarma karakoluna dönen askerlere PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda 2 astsubay ile 1 uzman çavuş şehit oldu. Öte yandan geçtiğimiz cuma günü Hakkari’de teröristlerle girilen çatışmada yaralanan bir teğmen de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Mardin’deki hain saldırı, önceki gün saat 23.40 sıralarında meydana geldi. Ömerli İlçesi’ne bağlı İkipınar Köyü Jandarma Karakolu’nda görevli Astsubay Başçavuş Erhan Gül, Astsubay Başçavuş Sadık Güllü ile Uzman Çavuş Ali Öztürk, tayinleri çıktığı için köyde bulunan bir korucunun evinde “uğurlama” yemeği yedikten sonra karakola dönerken, PKK’lı teröristlerin kurduğu pusuya düştü.

uc-komutan-resim-03.jpg

Çapraz ateşe tutulan Gaziantep’in Nurdağı İlçesi nüfusuna kayıtlı Astsubay Başçavuş Erhan Gül, Kırıkkale nüfusuna kayıtlı Astsubay Başçavuş Sadık Güllü ve Gaziantep merkez nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Ali Öztürk, şehit oldu. Şehit askerlerin, 3 askerin şehit edilmesinden sonra İkipınar Köyü’ne giriş-çıkışlar yasaklandı ve köyün yaklaşık 4 kilometre dışına kontrol noktası kuran askerler, Cumhuriyet savcılığının talimatı ile kimseyi köye sokmadı. Saldırıyı yapan PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede köy korucuların da katıldığı geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Şehit olan Astsubay Başçavuş Erhan Gül (Gaziantep) ve Astsubay Başçavuş Sadık Güllü (Kırıkkale) ile Uzman Çavuş Ali Öztürk’ün (Gaziantep), Diyarbakır Asker Hastanesi bahçesinde düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. Basın mensuplarının alınmadığı törene, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, askeri ve sivil erkan katıldı.

Kurtarılamadı
Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde cuma günü yaşanan ve 2 teröristin öldürüldüğü çatışmada yaralanan teğmen tedavi gördügü GATA’da şehit düştü. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Yeşilöz Mahallesi bölgesinde çıkan çatışmada yaralanan Jandarma Teğmen Süleyman Özoğlu, tedavi gördüğü Ankara GATA Hastanes’inde yapılan müdahalelere rağmen şehit oldu. Askeri araçların geçiş güzergahına mayın döşemeye çalışan 2 teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmada, 2 asker yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler