Mardinde polis aracına saldırı: 1 şehit!

Mardin'de polis aracına saldırı: 1 şehit!

Mardin Derik'te polis aracına bombalı saldırı düzenlendi.

Mardin'in Derik İlçesinde PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen mayın, polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatıldı. Tahrip gücü yüksek mayının patlaması sonucu araçta bulunan 2 polis yaralanırken, 1 polis de şehit oldu.

Derik Devlet Hastanesi yolu güzergahında devriye görevini yürüten polis aracına PKK'lı teröristler tarafından mayınlı tuzak kuruldu. Teröristler yola döşenen mayını bugün saat 14.30 sıralarında polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.
 
Derik'te saldırıyı gerçekleştiren teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı. İlçenin tüm giriş ve çıkışları tutulurken, güvenlik önlemleri de üst seviyeye çıkarıldı.
 
Derik'teki mayınlı saldırının ardından, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün telsiz talimatıyla tüm birimler saldırılara karşı duyarlı olmaları konusunda uyarıldı. Anonsta, meydana gelebilecek olaylarda ve şüpheli durumlarda dikkatli davranmaları istenerek, uzun namlulu silahların her an kullanılabilecek hale getirmeleri ve görevlilerden çelik yelek giymeleri istendi. Şüpheli durumlarda ve yapılan ihbarlara müdahalede öncelikli zırhlı araçlarla, daha sonra da ikinci bir araçla gidilmesi uyarısı yapılarak, bu talimatlara gece gündüz uyulması, talimatın da il merkezi ve ilçelerdeki emniyet müdürlüklerine bildirilmesi istendi.
 
1 POLİS ŞEHİT OLDU
Derik'teki mayınlı saldırıda yaralanan ve Kızıltepe İlçesi Devlet Hastanesi'ne görülen yaralı 3 polis memurundan durumu ağır olan Yasin Kaya, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu.
 
Yaralı 2 polis memurundan Erdem Sökmen'in de durumun ağır olduğu ve yoğun bakım ünitesinde bulunduğu belirtildi. (Kaynak: mynet.com-dha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler