Mardinden 3 golle 3 puan cepte dönüyoruz

Mardin'den 3 golle 3 puan cepte dönüyoruz

Çankırı Belediyespor, haftalardır süren şansızlığını Mardin'de bozdu.

Ali Yakup, Furkan ve Gürkan'ın 3 golüyle 3 puanı kendi hanesine yazdıran mavi - beyazlılar bu sonuçla ilk deplasman galibiyetlerini de elde etmiş oldular.

Mardin 21 Mart Stadyumunda oynanan karşılaşmanın hakem triosu ve kadrolar şöyleydi:

Hakemler: Niyazi İzgören, Mehmet Uğur Alptekin, Ömer Sevinç

Mardinspor: Lokman, Edip, (Tuğrul), Ömer Faruk, Aytek, Mesut (Alim), Mehmet, Bahadır, Levent, Serkan, Soner, Fatih

Çankırı Belediyespor: Selahattin, Metin, Ali Yakup, Lokman, Uğur (Recep), Ali Çevik, Eşref (Emre), Furkan (Gürkan), Taylan, Celal, Rıdvan.

Mardin şehir stadında futbol oynamaya elverişli bir zeminde sahaya sarı-gri formalarla çıkan Çankırı Belediyespor, daha ilk dakikadan itibaren rakip sahada üstünlük kurma planları yapıyordu.

İlk yarıda özellikle Uğur'un rakip defansı hallaç pamuğu gibi attığı dakikalar, rakip filelerin her an havalanacağı sinyalini çoktan vermişti.

15. dakikada sahanın başarılı ismi Uğur, rakip defansın iki adamını rahatlıkla geçerken, 6 pas üzerinden topu dışarıya atması tribünlerdeki Mardinlileri sevindirirken bizleri de ahlara daldırıyordu.

39. dakikada gol Ali Yakup'un ayağında geldi. Bu dakikada ceza sahasında yaşanan karambolde, topa son dokunan genç Ali Yakup, kaleciyi avlamış ve takımımızı 1-0 öne geçiren golü kaydetmişti.

Golden sonra, topu filelerle buluşturan Ali Yakup'la birlikte kaleci Selahattin haricindeki tüm futbolcuların yedek kulübesine giderek, golün sevincini birlikte kutlamaları ise görülmeye değer bir kareydi.

Maç bu şekilde devam ederken, ilk devrenin son dakikasında, yani maçın 44. dakikasında Uğur'un ortasını Furkan, öylesine güzel havalandı ve kafayı vurdu ki, top kalecinin bakışları arasında ikinci golümüz olarak filelerle buluşuyor ve durum da 2-0 oluyordu.

Soyunma odasına net bir skorla, 2-0 giden Çankırı Belediyespor, ikinci yarıya da ilk yarı  kadrosu ile çıktı.

İKİNCİ YARI
İkinci yarıda da rakibine karşı üstün bir oyun sergileyen Çankırı Belediyespor, orta saha hakimiyeti ile birlikte rakip defansın arkasına atılan uzun toplarda rakip kale önünde tehlikeler yaratmaya devam ediyordu.

Dakika 67'yi gösterirken, Uğur'un ortasına havalanarak topa yükselen Lokman'ın vuruşu, direğe çarparak dışarıya çıkarken takımımız bir golden daha oluyordu.

Dakikalar 83'ü gösterirken Emre ile Lokman'ın pası ve Lokman'ın vücut hareketi ile birlikte topu Gürkan'a kazandırması ile, bu futbolcumuzun kalecinin sağından topu filelerle buluşturdu ve skor 3-0'a geldi.

Maçın son dakikaları oynanırken ev sahibi takım tek golünü 86. dakikada Aytek ile kazandı ve sahadan 3-1 galip ayrılan takımımız, 3 puanla birlikte Çankırı'ya dönüş yaptı.

HAKAN YILMAZ: BU ÇOCUKLAR DAHA DA İYİSİNİ YAPACAKLAR
Mardin'deki maç bitmiş ve futbolculardan önce takımın kaldığı otele gelerek, maçın ilk izlenimlerini okuyucularımıza duyurma telaşındaydım. Daha sonra otele gelen futbolcular ve teknik kadro, haklı sevinçlerini yaşıyorlardı.

Ankara'ya dönüş, Diyarbakır havaalanından saat 20.35'de kalkan uçakla yapılacaktı. Yenilen akşam yemeği sonrası Mardin'den otobüsle Diyarbakır'a geldik ve bizleri Ankara'ya götürecek uçağın koltuklarına oturduk.

Havaalanında kazanılan galibiyette attığı ilk gol ile açılış yapan Ali Yakup'la biletlerimizi değiştirdiğimde, takımın teknik patronu Hakan Yılmaz'la yapacağım görüşmeyi planlıyordum. Hoca, yerine oturmaya geldiğinde yan koltukta beni görünce "Desene, yolculuk uzun olacak" (!) diyerek ilk tepkisini gösterirken, gözlerinde deplasmanda 3 net golle kazanılan 3 puanın mutluluğu okunuyordu.

Hakan Yılmaz "Ben bu çocuklara güveniyorum. Hem de sonuna kadar. Ligin başlangıcında koyduğumuz hedeflere bu çocuklarla birlikte varacağız. Benim bundan hiçbir endişem yok. Geçtiğimiz haftalarda öylesine bedavadan puanlar verdik ki, yanmamak ve üzülmemek elde değil. Ancak biz böylesi kötü olayları ligin başında yaşadık. Taraftarımız ve bizlere gönül verenler şunu bilmeli ki, Çankırı Belediyespor, onların gönüllerinde duydukları özlemleri gerçekleştirebilecek güce ve kapasiteye sahiptir." dedi.

Bugün Mardin'de elde edilen 3-1 gibi net bir skorun kendisini şaşırtmadığını dile getiren Yılmaz "Önceki haftalarda kaybettiğimiz maçlarda nasıl fazla üzülmediysem, bugünkü galibiyetle de çok fazla bir sevinç duymuyorum. Bugün elde ettiğimiz sonuç, benim oyuncularımın kapasitelerinin karşılığıdır. Sahadaki pas yüzdemizin fazlalığını hep beraber gördük. 90. dakikadaki mücadelelerini de gördük. 3-1 gibi bir skoru sağlamış olan takımım, hakemin bitiş düdüğünü çaldığı ana kadar topu elde etmek için koştu, pres yaptı." dedi.

Lige verilen ara nedeniyle futbolculara pazar gününe kadar izin verdiğini belirten Teknik Direktör Yılmaz "Pazar günü topbaşı yapacağız. Daha sonra da kendi evimizde grubun lideri Bandırmaspor'u ağırlayacağız. Bugünkü maçı unutarak, lider karşısında oynayacağımız futbol ve alacağımız 3 puan ile grubumuzda üst sıralara tırmanmanın yollarını arayacağız" dedi.

GALİBİYET PRİMLERİ, ANKARA'DA DAĞITILDI
Uçak Ankara'ya indiğinde saatler 22.30'u gösterirken, malzemeler ve bagajlar da beklenirken, takımın galibiyet primleri havaalanındaki banka hesabından futbolcuların kişisel hesaplarına geçiyor ve her biri pazar gününe kadar izinli oldukları için, başta İstanbul, Ankara, Adapazarı, Zonguldak ve Çankırı olmak üzere evlerinin yolunu tutuyorlardı.

Bu arada maçta gösterdiği başarılı futbolu ile rakip defansı adeta çökerten ve günün adamı olan Uğur, büyük bir şanssızlık yaşadı. Ceza sahası içerisinde bir pozisyonda topu elle aldığı gerekçesi ile sezon başından bu yana 4'üncü sarı kartını gören Uğur, kendi evimizde lider Bandırmaspor ile oynayacağımız karşılaşmada cezalı duruma düşmesi nedeniyle forma giyemeyecek.

FURKAN VE GÜRKAN,
GOL SONRASI
FORMALARINI ÇIKARDIKLARI İÇİN
SARI KART GÖRDÜLER
Öte yandan, ligin 7'nci haftasında deplasmanda 3 gol atan Çankırı Belediyespor'un başarılı futbolcuları Furkan ve Gürkan, attıkları gol sonrası formalarını çıkartarak sevinç gösterisi yapmaları nedeniyle maçın orta hakemi tarafından kurallar gereği sarı kart ile cezalandırıldılar.

Her iki oyuncunun da gol sonrası yapmış oldukları bu davranış, başta teknik direktör Hakan Yılmaz olmak üzere teknik kadrodan tepki aldı. Maç sonrası Gürkan'a "Neden formanı çıkartarak sarı karta neden oldun?" şeklindeki sorumuz "Maç öncesi Furkan ile birlikte gol atarsak, böylesi bir hareket yapmak üzere sözleşmiştik. Bunun gereğini yerine getirdik." derken "Haftalardır üzerimizde biriken stresi attık. Anlayışla karşılamanızı bekliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler