Mardin'den acı haber: 4 polis şehit

Mardin'den acı haber: 4 polis şehit

Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı zırhlı polis aracı geçerken infilak ettirmesi sonucu dört polis şehit oldu.

Olay bu sabah saat 06.30 sıralarında meydana geldi. İlçe girişinde inşaatı devam eden bir okulda teröristler yangın çıkardı. Yangına müdahale eden itfaiye ekibinin güvenliğini sağlamak için giden polis ekibinin bulunduğu zırhlı araç geçerken, teröristler yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada zırhlı araç hasar görürken 4 polis şehit düştü.

4 POLİS ŞEHİT OLDU
Mardin’in Dargeçit ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Dargeçit İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy ile 3 polis memuru şehit düştü.

Dargeçit’in girişindeki Bahçeci Mahallesi’nde bulunan ve inşaatı süren Mardin Artuklu Üniversitesi Dargeçit Meslek Yüksek Okulu’nda çıkan yangına müdahale eden itfaiyenin rahat çalışması ve çevre güvenliği sağlamak için giden polislerin bulunduğu zırhlı aracının geçişi sırasında, teröristlerin yola önceden döşedikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

Patlamayla birlikte havaya fırlayan zırhlı araçta bulunan Dargeçit İlçe Emniyet Amiri evli ve 2 çocuk babası 45 yaşındaki İbrahim Halil Aksoy, polis memurları 29 yaşındaki  Akif Hatunoğlu, 31 yaşındaki Mehmet Hüseyin Balta ve 22 yaşındaki Ahmet Akalın şehit oldu.

Şanlıurfalı olan Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy’un evli ve 2 çocuk babası, Osmaniyeli olan polis Akif Hatunoğlu’nun evli ve 1 çocuk babası, Diyarbakırlı olan Mehmet Hüseyin Balta’nın evli ve 2 çocuk babası ve Konyalı olan Ahmet Akalın’ın da bekar ve bir yıllık polis olduğu belirtildi.

Güvenlik güçleri, PKK'lı teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlattı.

ŞEHİT POLİS AKİF HATUNOĞLU'NUN İLGİNÇ HAYAT HİKAYESİ

sehit-polis-akif-hatunoglu-resim-09-001.jpg

Mardin’in Dargeçit ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 29 yaşındaki polis memuru Akif Hatunoğlu'nun 3 yıl önce İstanbul’da terör saldırısından son anda kurtulduğu ortaya çıktı.

Şehit olmadan önce “Sessiz olun, polisler şehit oluyor” yazısını paylaşan Hatunoğlu’nun Gaziosmanpaşa’da yemek yerken DHKP-C tarafından şehit edilen Zekeriya Yurdakul’un ekip arkadaşı olduğu, olay sırasında nişanlısını görmek için hastaneye girdiği ve saldırıyı kıl payı atlattığı belirlenmişti.

2012 yılında yaşanan olayda; Beşiktaş, Etiler Naci Soydan Polis Merkezi’nde görevli polis ekibi, Yenibosna’daki Adlı Tıp Kurumu’na evrak bıraktı. Ekipte görevli polis memurlarından Akif Hatunoğlu Gaziosmanpaşa’da özel bir hastanede çalışan nişanlısına uğramak istedi. Resmi polis aracı, Gaziosmanpaşa, Hürriyet Mahallesi 254. Sokak’taki Özel Şafak Hastanesi önüne geldi. Hatunoğlu hastaneye nişanlısını görmeye girerken, 30 yaşındaki polis memuru Zekeriya Yurdakul da öğle yemeğini yemek üzere hastanenin bir arka sokağında bulunan büfeye gitti. Bu sırada biri kadın 2 terörist ateş açtı ve Yurdakul’u şehit etti. Hatunoğlu silah seslerini duyunca hemen dışarı koştu, ekip arkadaşı kanlar içinde yerde yatarken, saldırganlar kaçmıştı. Olaydan 1 ay sonra Yurdakul’u şehit eden teröristlerden Sultan Işıklı, polisle girdiği çatışmada yaralı olarak yakalandı. 

Akif Hatunoğlu daha sonra evlendi ve Mardin’e şark tayini çıktı. Şark görevi süresi bitmesine rağmen Mardin’de kalmak istedi. Sabah saatlerinde de Mardin’in Dargeçit ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu Dargeçit İlçe Emniyeti’nde görevli Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy, Polis Memurları Ahmet Akalın ve Hüseyin Balta ile birlikte şehit oldu. 

MARDİN VALİLĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Mardin Valiliğinden, bölücü Terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 polisin şehit olduğu bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Dargeçit ilçesinde inşaat halindeki okulda teröristler tarafından çıkarıldığı değerlendirilen yangına müdahalede bulunan itfaiye ekibine yardımcı olmak ve çevre güvenliğini sağlamak amacıyla olay yerine zırhlı polis aracı sevk edildiği belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Zırhlı polis aracımızın geçişi esnasında 06.50 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca daha önceden yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 polis memurumuz şehit olmuştur.

Alçakça ve haince gerçekleştirilen, bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz."

ŞEHİDİN BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ
Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı zırhlı polis aracı geçerken infilak ettirmesi sonucu şehit olan 4 polis memurundan Ahmet Akalın'ın memleketi Konya'nın Doğanhisar İlçesi'ne bağlı geçmişte belde statüsündeki Deştiğin Mahallesindeki baba evine ateş düştü. Kız kardeşi de polis olan 1 yıllık polis memuru Ahmet Akalın, mayıs ayında hemşire Kübra Eski ile nişanlanmıştı.

Şehit polis memuru Ahmet Akalın'ın, Değiştiğin Mahallesi'nde oturan annesi Kamile Akalın'a acı haber, Doğanhisar Kaymakamı Mehmet Çamlıca, Belediye Başkanı Abdullah Koç tarafından verildi. Acı haberi alan anne Akalın, sinir krizi geçirdi. Konya Şeker Fabrikası'nda kantar görevlisi baba Mustafa Akalın'ın ise görevi nedeniyle Cihanbeyli'de olduğu ve ona da acı haberin verildiği ifade edildi.

ahmet-akalin-polis-sehit-konya-kubra-eski-nisan-09.jpg

"İKİ CİHAN BİR OLSA BİZİ AYIRAMAZ"
Henüz 1 yıllık polis memuru olan şehit Ahmet Akalın'ın, 4 ay önce Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli hemşire Kübra Eski ile nişanlandığı belirtildi. Kübra Eski'nin nişan fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında paylaştığı görüldü. Eski'nin, "Bir bayrağa sarılmış ki... İki cihan bir olsa bizi ayıramaz" mesajın yazılı olduğu Türk bayrağına sarılı iki kişinin el ele tutuştuğu fotoğraf  paylaşması dikkat çekti. Şehit Akalın'ın nişanlı olan kız kardeşi Semra Akalın'ın da polis memuru olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler