Maria Sharapova'ya ilk darbe!

Maria Sharapova'ya ilk darbe!

Doping yaptığını açıklayan dünyaca ünlü Rus tenisçi Maria Sharapova'ya ilk darbe sponsorundan geldi.

Tenis dünyasının en başarılı isimlerinden biri olan kadınlar eski 1 numarası Maria Sharapova’nın dün gece düzenlediği ve doping yaptığını açıkladığı basın toplantısı tüm sporseverleri ayağa kaldırdı. Hakkında soruşturma yürütülen ve ceza alması beklenen Rus tenisçi, ilk darbeyi sponsorundan yedi.
Ünlü sporcu ile 8 yıl için 70 milyon dolar tutarında bir sponsorluk anlaşması bulunan Nike, sözleşmenin dondurulduğunu açıkladı. Doping soruşturması bitene kadar lisansı iptal edilen 28 yaşındaki tenisçiye sponsor olmayacaklarını belirten firma, konunun daha sonra yeniden görüşüleceğini iletti.

Firma, Rus sporcunun düzenlediği basın toplantısının ardından “Maria Sharapova ile ilgili haberleri üzüntü ve şaşkınlıkla öğrendik. Sharapova ile olan anlaşmamızı soruşturma bitene kadar dondurma kararı aldık. Konunun takipçisi olacağız” şeklinde bir açıklama yayınlayarak sponsorluk sözleşmesinin askıya alındığını duyurdu.

Rus sporcu, dün düzenlediği basın toplantısında 10 yıldır kullandığı ilacın 2016 yılında doping listesine girdiğini ve Avusturya Açık’ta yapılan testlerde dopingli çıktığını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler