Marmarada bir tonluk köpek balığı yakalandı

Marmara'da bir tonluk köpek balığı yakalandı

Marmara Denizinde balıkçı ağına biri bir ton, diğeri 700 kilogram ağırlığında iki köpek balığı takıldı.

Beylikdüzü açıklarında yakalanan köpek balıklarından bir tonluk olan 5 metre, 700 kilogram ağırlığında olan ise 3,5 metre uzunluğa sahip.
 
Balıkçılık yapan Kenan Balcı'nın ağına takılan balıklar, Beylikdüzü Yeşilvadi Tesisleri'nde sergilenmeye başlandı. Çok sayıda vatandaş, köpek balıklarıyla fotoğraf çektirdi. Balcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, köpek balıklarının iki gün boyunca tesislerde sergileneceğini söyledi.
 
Köpek balıklarının camgöz cinsi olduğunu belirten Balcı, Marmara Denizi'nde hamsi ve istavrit bolluğu yaşandığını, köpek balıklarının, hamsi ya da istavrit sürülerinin peşine takılarak Karadeniz'den Marmara'ya gelmiş olabileceklerini anlattı. 
 
Kanser hastalarına dağıtılacak
Balcı, tezgahta iki gün sergilenecek köpek balıklarının daha sonra parçalara ayrılacağını ifade ederek, "Kanser hastalarından köpek balığı etine yoğun talep var. Eski bakanımız Kürşad Tüzmen'in kanser hastalığını köpek balığı eti yiyerek yendiğini duyan herkes soluğu burada alıyor. Nadiren yakalanan köpek balıklarının etini talep eden müşterilerimize ücretsiz dağıtacağız. Et dağıtımına önümüzdeki pazartesi günü başlayacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler