Marmara'da korkutan depremler

Marmara'da korkutan depremler

AFAD, merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5,1 ve 4,5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiğini bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, (AFAD) Marmara Denizi'nde 5.1 büyüklüğünde deprem yaşandığını duyurdu. İstanbul ve çevresinde de hissedilen depremin merkez üssünün Gemlik Körfezi olduğu belirtildi.

zkmjpg-bbzzu42hekwntlphp03zkg.jpg

OLUMSUZ BİR DURUM YOK

AFAD'dan iki deprem sonrasında yapılan açıklamada "Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde (Bursa Mudanya açıkları) meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüklerindeki depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." denildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depreme ilişkin sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Marmara Denizi Gemlik açıklarında 5,1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: TAKİPTEYİZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise deprem ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'da da hissesilen Gemlik merkezli 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar bize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değil, takip ediyoruz" dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül de "Deprem ilimizde de hissedildi. Çok şükür şimdilik bize ulaşan bir ihbar yok. Tarama çalışmaları devam ediyor" şeklinde sosyal medyadan paylaşımda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler