Marmarayda seferler durdu!

Marmaray'da seferler durdu!

Asrın projesinde yolcular yürüyerek istasyondan çıktı.

Marmaray'da Anadolu - Avrupa yakası arasındaki seferler kapı arızası nedeniyle durduruldu. Üsküdar'dan Yenikapı İstasyonuna sefer yapılamıyor. 
 
YOLCULAR SABAH YÜRÜDÜ
Görkemli açılışın ardından bu sabah saat 06.00 itibariyle ilk seferlerine başlayan Marmaray’da saat 08.00 sıralarında elektrik kesintisi yaşanmıştı. Elektrik kesintisi nedeniyle seferler bir süreliğine iptal edildi. Anonsların ardından trenden inen yolcular, yürüyerek istasyondan çıktı. Kısa süreli kesintinin ardından arıza giderilerek, seferler normale döndü. Öğleden sonra da kapı arızası baş gösterdi.
 
'ARIZA MARIZA YOK KARDEŞİM'
Oysa sabah saatlerinde yaşanan ve gündeme damgasını vuran Marmaray seferindeki aksaklıkla ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Ankara muhabrimiz Gülümhan Gülten'e yaptığı açıklamada: "Arıza marıza yok kardeşim, 10 dakika elektrik kesintisi var. Bunun Marmaray’la ne alakası var? Elektrik kesintisinin bizimle bir ilgisi yok. Trafoda bir arıza olmuş, şehir elektriğinde 10 dakikalık bir arıza var. Marmaray da bu arada duruyor.” dedi.
 
aa-marmarayarizali-uskudar-kazlicesme-sozcu-resim-091.jpg
 
SOSYAL DEĞİL DEDİKODU MEDYASI
İzmir İktisat Kongresi'nin açılışına katılan Yıldırım, arızaya ilişkin sosyal medyada yer alan bilgilere de tepki gösterdi ve "Sosyal medya artık iyice dedikodu medyası oldu, yeter. Bunlara itibar etmeyin” demişti. 
 
'ASRIN PROJESİ' SLOGANIYLA AÇILDI
Boğaz’ın 62 metre altından geçen tünelle Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan Marmaray’ın açılışı, dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşmişti. 
 
DEVLET DEMİRYOLLARINDAN AÇIKLAMA
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'ndan yapılan açıklamada seferlerin durmasının nedeni aşırı yoğunluk ve meraklı yolcuların 'acil durum butonuna' basmasından kaynaklandığı belirtildi. Yetkililer, yolculardan sürekli gel-git yapmamalarını istedi.
 
İşte o açıklama:
 
''Bugün yolcu kabulüne başlanan Marmaray’da, olağanüstü ilgi ve yolcu yoğunluğu yaşanmaktadır.
Trene ilk defa binen yolcuların “acil durum” butonlarına basmaları sonucu tren durmaları yaşanmıştır.
Bu durum trenlerin zamanında duruş kalkışlarında aksamalara sebep olmaktadır.
Bu tür ve benzer konularda defalarca simülasyonları yapılan acil durum senaryoları uygulanmıştır.
Marmaray personeli, her türlü duruma karşı eğitimli olup, uygulanan senaryolarda herhangi bir güvenlik riski  bulunmamaktadır.
Ayrıca bugün bazı internet haber sitelerinde yer alan iddialarla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.
1-  Sabah kısa süreli enerji kesintisi olmuş, ancak bu kesinti seferleri aksatmamıştır. Elektrik kesintisi dizinin peron başına yakın olduğu anda yaşanmıştır.
2- Tüp içerisinde 150 metre aralıklarla, mavi ışıklarla işaretli acil durum geçişleri bulunmaktadır. Benzer olayların tüp içerisinde yaşanması durumunda, yolcularımız diğer yoldaki trene alınabilecektir. Bugün böyle bir olay yaşanmamıştır.
3- KUMANDA MERKEZİ şu anda faaliyet gösteren 5 istasyon’daki her türlü elektronik sistemleri kontrol edecek şekilde kurulmuştur. Dolayısıyla, kumanda merkezinin ve elektronik sistemlerin yetersizliği iddiaları gerçek dışıdır.
4- Yolcu yoğunluğu beklenenin üzerinde olduğundan, yoğunluğu daha da artırmamak için Sirkeci istasyonunda duruş verilmemektedir.
5- Kazlıçeşme ve Haydarpaşa İstasyonlarında 9500’lük iki adet lokomotif ve iki adet acil müdahale aracı  hazır bulunmaktadır.
Yolcularımızın yoğunluğu dikkate alarak diğer yolculara yer açmak için mümkünse sürekli git-gel yapmamaları, ihtiyaçları ölçüsünde Marmaray’ı kullanmalarını bekler, saygılar sunarız.''
 
HABER YASAĞI
Marmaray Üsküdar istasyonunda yaşanan arıza sonrasında güvenlik görevlileri habercilerin istasyona girişine engel oldu. Görevliler çekimlerini sürdüren haber ekiplerine hitaben “Emir geldi. İstasyonlarda artık çekim yapılmıyor" dedi.. 
 
MARMARAY SİRKECİ'DE DURMUYOR 
Dün açılışı yapan Marmaray, Sirkeci istasyonunda durmuyor. İstasyonda devam eden turnike, yürüyen merdiven ve dış cephe çalışmaları nedeniyle tramvaylar, her iki istikamette de Sirkeci İstasyonunda durmuyor. 
 
Yenikapı'dan Marmaray'a binen yolcular, Sirkeci'de inemediği için Üsküdar'a kadar gitmek zorunda kalıyor. Karşı yönden gelen yolcular ise Yenikapı'da iniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler