Marmaris'e milyon dolar bıraktı

Marmaris'e milyon dolar bıraktı

Al Salamah Türkiye'ye 1 milyon liradan fazla kazandırdı...

Suudi Arabistan Krallığı’na ait dünyanın en büyük 10’uncu yatı ’Al Salamah’, Muğla’nın Marmaris İlçesi’ne geldi. İçinde kraliyet ailesinden kimsenin olmadığı mega lüks yata demirlediği Marmaris Limanı’nın küçük rıhtımında 400 ton mazot ve gıda ikmali yapıldı. Yatın Türk ekonomisine katkısının 1 milyon TL’yi aştığı kaydedildi.

Üç yıl önce Suudi Arabistan Veliaht Prensi Sultan Bin Abdülaziz El Suud’un ölümünün ardından kraliyet ailesine miras kalan 139.3 metre uzunluğundaki, 12 bin 234 groston ağırlığındaki Al Salamah bugün sabah saatlerinde Marmaris’e geldi. 50 misafir ağırlayabilecek 22 lüks kabine sahip Al Samalah, marinalara sığmadığı için kruvaziyer limanının küçük rıhtımına yanaştırıldı.

MAZOT İÇİN 900 BİN LİRA

Toplam 1 kaptan, 2 kaptan yardımcısı ve 8 personelin görev yaptığı, içinde iki kütüphane, tam donanımlı poliklinik, hamam, sauna, spor salonları, sinema salonu, SPA ve dinlenme odaları bulunan, 300 milyon dolar değerinde olduğu tahmin edilen Al Salamah’a yakıt ikmali yapıldı. İzmir’deki Aliağa Rafinerisi’nden 2’si kara, 1’i ise denizden gelen 4 tanker, yaklaşık 3 saatte yatın tankına 400 bin litre gümrüksüz yakıt doldurdu.

Mazot için yaklaşık 900 bin lira ödendiği belirtildi. Gıda ve erzak alımı, resmi evrak masrafları ve liman için ödenen bedelle, yatın Türk ekonomisine katkısının 1 milyon TL’yi aştığı kaydedildi. Marmaris Liman İşletme Anonim şirketi yetkilileri, içinde kraliyet ailesinden kimsenin bulunmadığı mega yatın ilçeden ne zaman ayrılacağının gizli tutulduğunu bildirdi. 2013 yılında, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Sultan Bin Abdülaziz El Suud’un varisleri tarafından 280 milyon dolara satışa çıkarılan yatın satılıp, satılmadığı sır gibi saklanırken ’Al Salamah’ adı hala Suudi Arabistan Kraliyet ailesiyle anılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler