Marmaris'te 7 darbeci yakalandı

Marmaris'te 7 darbeci yakalandı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın kalıp, ayrıldığı otele saldırıda bulunan ve iki polisi şehit ederek kaçan darbecilerden 3'ü daha yol kontrolü sırasında Çetibeli mevkiinde yakalandı.

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın kalıp, ayrıldığı otele saldırıda bulunan ve iki polisi şehit ederek kaçan askerlerden 3’ü daha yol kontrolü sırasında Çetibeli mevkiinde yakalandı.

Sürdürülen operasyon kapsamında firari bulunan SAT’lardan dördü daha yakalandı. Böylece yakalanan darbeci sayısı yediye yükseldi. Yakalanan isimler arasında, darbecilerin imamı olarak adlandırılan ‘Paşa’ lakablı Astsubay Zekeriya Kuzu’nun da olduğu belirtildi.

Yakalanan askerlerin MAK personeli Binbaşı Taner Berber, Astsubay İlyas Yaşar ve astsubay Gökhan Güçlü olduğu belirtildi. 3 darbecinin bitkin ve perişan halde oldukları gözlendi.Bölgeye firari askerlerin alınması için helikopter sevk edildi.

4 DARBECİ DAHA YAKALANDI
Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın kalıp, ayrıldığı otele saldırıda bulunan ve 2 polisi şehit ederek kaçan askerlerden 3’ünün yakalandığı bölgenin yakınında 4 asker daha yakalandı. Bugün aynı bölgede yakalanan darbeci asker sayısı 7’e yükseldi. Bölgede halen firari 10 askeri arama çalışmaları sürüyor.

KAÇIŞ PLANI İÇİN DÜN AKŞAM BİR ARAYA GELMİŞLER
Darbe girişminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırıda bulunan kaçan darbeci 17 askerden 7’si bugün yakalandı. Önce darcesi askerlerden 3’ü yakalandı. Ardından dağlık alandan inen askerlerden 4’ü daha yakalandı. Bu 4 askerden 3’ü Marmaris’in Çetibeli Mevkii’nde anayol üzerindeki menfezde bulundu.

ÇİĞLİ İMAMI MENFEZDEN ÇIKTI
Marmaris- Muğla karayolunun yaklaşık 22 kilometresindeki anayolun altında bulunan menfez, yaklaşık 25 metre uzunluğunda, bir insanın eğilerek girebileceği büyüklükte bir alan. Darbeci askerlerin menfezin tamamen karanlık olan orta bölümünde birbirlerine sokularak gizlenmeye çalıştıkları öğrenildi. Polis, askerlerin üzerlerinde silah ve bomba olma ihtimaline karşı, duble yolu trafiğe kapadı. Polis ve askerin menfezin içine doğru yaptığı “Teslim ol” çağrısının ardından, aralarında ‘Çiğli imamı’ olarak bilinen Astsubay Zekeriya Kuzu’nun da bulunduğu 3 asker teslim oldu.

Gözaltına alınan 7 askerin, sorgulamadaki ilk ifadelerinde dün akşam saatlerinde aranan 17 askerin biraraya gelerek yeni bir kaçış stratejisi belirledikleri, gecenin ilerleyen saatlerinde de farklı yönlere dağıldıkları öğrenildi. Kaçan askerlerinin 10’unu arama çalışmaları sürüyor.

TAKSİCİ FARKETMİŞ
Muğla’nın Marmaris ilçesinde, darbeci 7 askerin yakalanmasında evli ve iki çocuk babası taksi şoförü 38 yaşındaki Bülent Çelenk’in dikkatinin etkili olduğu ortaya çıktı. Marmaris’te 10 yıldır taksicilik yapan Bülent Çelenk, DHA’ya yaşadığı o anları şöyle anlattı:

“Durağımdan müşteri aldım ve Dalaman’a hareket ettim. Çetibeli jandarma arama noktasında kontrol sonrası yoluma devam ettim. Bir süre sonra bir kişi yola çıkıp taksinin önüne fırlayarak durdurmaya çalıştı. Ani bir manevra yaparak oradan hızlı bir şekilde uzaklaştım. Aynalardan baktıktan sonra Jandarma 156 ihbar hattını arayarak kaçan askerler olabileceğini söyledim. Müşterimi bıraktıktan sonra Dalaman’dan çıktım ve Çetibeli Jandarma Karakolu’na gelerek ihbarı yaptığımı komutanlara bildirdim. Komutanlar, kimlik bilgilerimi alarak beni bıraktılar. Uzun boylu tek kişi bir şahıs önüme atladı. Belinde silah, elinde dürbün ve matara vardı. Ben önüme geçtiğinde, kaçan askerler olduğunu anladım. Altında askeri üniforma ve üzerinde kirli bir tişört vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Marmaris İlçemize geldiğinde durağımıza uğrar bir çay içerse seviniriz. Vatana ve millete bir faydamız olduysa ne mutlu.”

MARMARİS’TE YAKALANAN 7 SUİKAST TİMİ ÜYESİ MUĞLA’YA GÖNDERİLDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik suikast girişiminde yer alan timde yer alan ve bugün Marmaris'te yakalanan 7 darbeci asker, Muğla il merkezine gönderildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konakladığı otele yönelik saldırıyı gerçekleştiren ve ardından firar eden darbeci askerlerden 7'si bugün düzenlenen iki ayrı operasyonla gözaltına alındı. Gözaltına alındıktan sonra Çetibeli Jandarma Karakolu'na getirilen askerler, bir süre burada bekletildikten sonra yoğun güvenlik önlemleri altında Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler