Marmariste orman yangını - İZLE

Marmaris'te orman yangını - İZLE

Marmaris'te çıkan orman yangını yerleşim alanlarını tehdit ediyor. Tahliye başladı...


Marmaris'teki orman yangını kısmen kontrol... sozcu18

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Armutalan beldesinde yerleşim alanlarına yakın mesafede orman yangını çıktı. Rüzgarında etkisiyle yaşam alanlarını tehdit eden yangın nedeniyle tahliye işlemlerine başlandı.

Marmaris'e bağlı Armutalan beldesinde yerleşim alanlarının hemen yanı başındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle hızla büyüyen yangın, yaşam alanlarına 20 metreye kadar yaklaştı. Alev ve dumanların yerleşim alanlarını tehdit eder hale gelmesi nedeniyle bölgede tahliye işlemlerine başlandı.

GÜÇLÜKLE KONTROL ALTINA ALINDI

Armutalan beldesi Camiavlu Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda başlayan ve yerleşim yerlerini tehdit eden yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Keşif helikopteri ile bölgeye gelen Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, bölgede incelemelerde bulundu. Yıldırım, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının, havadan 6 helikopter, 2 uçak ve yerden ise çok sayıda arazöz, itfaiye ve orman işçilerinin yaptığı müdahale sonucu kontrol altına alındığını söyledi.

Yangının yaklaşık 4 hektarlık orman alanında etkili olduğunu bildiren Yıldırım, ''Yangın çıkar çıkmaz Beldibi beldesinde bulunan ekibimiz 5 dakikada yangına müdahale etti. Rüzgarın yerleşim yönlerine değil de ormanlık alana doğru esmesi alevlerin evlere sıçramamasında etkili oldu. Zamanında yapılan etkin müdahale sonucu yangın yerleşim yerlerine sıçramadan önlendi'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler