Marmariste yüzden fazla kişi yemekten zehirlendi

Marmaris'te yüzden fazla kişi yemekten zehirlendi

Bir yemek evinin servis ettiği yemekten yüzden fazla kişinin zehirlendiği iddia edildi.

İlçedeki bir yemek evinin iş yerlerine ve okullara servis ettiği yemeklerden yiyen çok sayıda kişi akşam saatlerinden itibaren Marmaris Devlet Hastanesi'ne gıda zehirlenmesi şikayetiyle başvurdu. Hastalara acil serviste ilk müdahalelerde bulunuldu.
 
Acil servisteki yataklar dolduğu için bazı hastalara sedyelerde müdahale edildi. Aralarında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İçmeler Turizm Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Meslek Yüksekokulu'nda eğitim gören öğrencilerin de bulunduğu hastalar ilçedeki özel hastanelere yönlendirildi.
 
Olayın duyulmasının ardından hastaneye gelerek başhekimden hastaların sağlık durumu hakkında bilgi alan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre gıda zehirlenmesinden saat 17.00'den sonra vakaların hastaneye gelmeye başladığını söyledi.
 
Acar, "Şu anda yüzün üzerinde hasta var. Diğer özel hastaneleri de aradık, gerekli izinler alındı onlar da hastaları kabul ediyorlar. Hastanenin koridorları sedyelerle dolu, hastalara müdahale ediliyor. Durumu acil olan ve yoğun bakımda bulunan yok" dedi.
 
Acil servis önünde bekleyen hasta yakınları da söz konusu yemek evinin çok sayıda alışveriş merkezi, iş yerleri ve yüksekokulların yemek ihtiyacını karşıladığını belirterek, son günlerde yemeklerden değişik kokular geldiğini, zehirlenenlerin yemek evinin öğlen servis ettiği tavuk ve pilavlardan yediğini ileri sürdü.
 
Bu arada, zehirlenme vakalarının ardından soruşturma başlatıldığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerinin yemek evinde incelemeler yaptığı ve yemeklerden numuneler aldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler