'Masalcı İrfan'dan boş vaatler!

'Masalcı İrfan'dan boş vaatler!

30 Mart'a sayılı günler kala Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki, AKP belediye başkan adayı İrfan Dinç'in 'Yolun Açık Çankırı' başlıklı vaatlerini masaya yatırdı...

Kendi deyimiyle '18 yıllık belediyecilik tecrübesi ile...' üçüncü kez belediye başkan adaylığına soyunanan AKP'nin Çankırı belediye başkanı İrfan Dinç seçim sandığına giderken yine boş vaatlerle vatandaştan kendisine destek istiyor.

İsterseniz sözü fazla uzatmadan AKP adayı Dinç'in 'Yolun Açık Çankırı' başlığıyla seçmene ulaştırdığı ve içerisinde 50 projesinin yer aldığı 2014 yılı 'seçim vaadleri'ni irdelemeye başlayalım.

2009 yılında 'Masalcı İrfan' neler vaadetmişti? - TIKLA - ÖĞREN

Seçim projelerinin yeraldığı kitapçığın 'önsöz'ünde "... tuvaleti olmayan Çankırı'ya umumi tuvaletler kazandırdık...' gibi hayli iddialı bir cümleyle vaatlerini sıralayan Dinç'in (nam-ı diğer masalcı irfan'ın) 1. vaadi:

KONUT HAMLESİ BAŞLIYOR
'Hedef 20 bin konut' sloganı ile başlıyor ve 'Uydu kentlerle geleceğin Çankırısını hazırlıyoruz' diyor. Devamında; "Kuzey Çankırı, Doğu Çankırı, Güney Çankırı" ile devam eden tanıtım; "Modern tasarımları çevre düzenlemeleri ve sosyal donatılarıyla yaşanabilir uydu kentler geliyor" ile tamamlanıyor!

Hatırlayacaksınız; 2009 seçimlerine gidilen süreçte Damlamca'da hazırlanan proje 3000 (üç bin) konutu kapsıyordu. 2014 yılına geldik, projede sözü edilen 3 bin konuttan sadece ve sadece 280 tanesi teslim edilmiş durumda!

5 yılda 300 konutu teslim edemeyen AKP adayı, bugün meydanlarda seçmenlere önümüzdeki 5 yılda 20 bin konut yapacağını vaadediyor!

2. SOSYAL YAŞAMINIZI KOLAYLAŞTIRACAK MUTLULUĞUNUZU
ARTIRACAK DÖNÜŞÜM PROJELERİ
Bu başlık altında "TCDD Dönüşüm Projesi" öne çıkartılıyor ve "Proje kapsamında yaklaşık 200 konut, lojman ve ofis binaları, bölgenin ihtiyacına cevap verecek modern dizaynlı cami, 33 bin metrekarelik alanda rekreasyon projesi, yaya üst geçidi yapılacak" deniliyor.

Hani, AKP İl Başkanı Salim Çivitcioğlu'nun eşi mimar Seçil Çivitcioğlu'nun "...  Çankırı İli, Merkez İlçesi, Abdülhalik Renda Mahallesi sınırlarında, 759 ada 10 parselde TCDD alanı içinde bulunan eski ‘Cer Atölyesi’nin sanayi mirasımız olarak korunması gereklidir. Söz konusu yapı Çankırı ilinde eşi olmayan önemli bir sanayi mirası ve kültür varlığıdır." dediği bölge İrfan Dinç tarafından tarumar edilerek birilerine rant kapısı haline dönüştürülecek...

TRAFİK PROBLEMLERİNE KESİN VE MODERN ÇÖZÜMLER
Bu başlık altında "Şehir içi toplu ulaşım çevre dostu trambüslerle sağlanacak" vaadi mevcut!

Bugün itibariyle Türkiye'de 'TRAMBÜS' kullanan tek bir belediye mevcut değil. Böylesi bir çalışma Malatya'da projelendirildi. 750 bin nüfusa yaklaşan Malatya'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından şehiriçi ulaşımda yaşanan sıkıntıyı çözme adına gerçekleştirilen proje, 24 km'lik bir hattı kapsıyor ve 2013 yılı maliyetleri yaklaşık 71 milyon TL (eski para ile 71 trilyon) gibi rakamlar seviyesindeydi.

Bugün için Çankırı'da trafik yoğunluğu en fazla olan taşıma hattının 8 km ve taşınan insan sayısının günlük ortalama 2500 (ikibinbeşyüz) olduğunu düşünürsek (ki bu durum Uluyazı'nın aktif hale geçmesiyle 5 km'ye düşecektir) 'Trambüs' projesinin 'akılcılıktan' ziyade 'masalcılığa' daha yatkın bir proje olarak karşımıza çıkarıldığını düşünebiliriz...

Bu başlık altında 'yaya üst geçitleri güvenli geçiş sağlayacak' deniliyor ve 'Kırkevler üst geçidi, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi üst geçidi' ile şehir içi trafiğine önemli katkı sağlanacağı vaadediliyor!

İşte burada 2009 yılında yine İrfan Dinç tarafından seçmene yapılan vaadi hatırlatmayı borç biliyoruz:

"Ankara yolu üzerindeki hemzemin geçitlerinin yerine Makas Fabrikası altındaki yerleşim yerleri ve sanayi tesislerine ulaşım için bölgeye üst geçit yapılacak. Zemin etüdü yapılan üst geçidin proje çalışmaları devam ediyor."

AKP adayı Dinç yukarıdaki cümleleri 2009 yılı seçim beyannamesine yazmıştı!

'Zemin etüdü yapılan üst geçidin proje çalışmaları devam ediyor' (!)

Sahi böylesi bir geçidi Çankırı'da gören var mı?

ISITILIP ISITILIP ÇANKIRI İNSANININ ÖNÜNE GETİRİLEN 'TATLIÇAY PROJESİ'
'Yolun Açık Çankırı'nın sayfalarında 8. Proje olarak seçmene sunulan proje için 'Şehri ikiye bölen Tatlıçay içerisine ve kenarına muhteşem bir proje hazırladık. Bu proje tamamlandığında Çankırı'ya prestij kazandıracak güzellikte örnek bir çalışma olacak' deniliyor...

Hatırlanacağı gibi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek Çankırı'ya gelmiş, Tatlıçay üzerinde şehrin valisi, belediye başkanı ile kısa süreli bir çalışma yapmış ve mevcut durumun 2014 yılı sonuna kadar iyileştirilmesi konusunda 'destek' sözü vermişti!

'Yolun Açık Çankırı'da bununla ilgili en ufak bir detay olmadığı gibi tıpkı 2009 yılı seçim vaatlerinde yer aldığı şekilde 'masal' bu dönemde de devam ediyor...

Tatlıçay mı?!! Hani şu ineklerin otladığı yerden söz ediyoruz değil mi!!!

Bildiğiniz gibi değil, inanın çok mu çok heyecanlandım!!!

cankiri-tatlicay-inekler-sozcu-resim-082-001.jpg

9. YEREL TARİH MÜZESİ
Bu başlığın altındaki yazı hayli iddialı! Nasıl mı?

"10 yıldır Çankırı tarihine ve kültürüne kazandırdığımız tarihi özelliğe sahip belge ve eserleri yaptıracağımız Yerel Tarih Müzesi'nde sergileyeceğiz"

Proje ile ilgili en ufak bir detay (şehrin hangi bölgesine, kaç TL maliyet gibi) olmamasına karşın karşımızda kocaman bir mimari çizim bulunmakta!

Dinç'in 'masalları' hız kesmeden devam ediyor...

11. ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ BARINMA VE ULAŞIM SORUNU YAŞAMAYACAK!
Bu başlık altında "1000 ve 600 yataklı olmak üzere toplam 1600 yataklı öğrenci yurdu projesi ile apart projeleri uygulanarak öğrencilerimizin barınma sorunu çözülecek" deniliyor!

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin mevcut yapısı gereği şehir merkezinde bulunan 'özel öğrenci yurtları' bugünkü kapasitelerinin yüzde 60'ı düzeyinde hizmet verebilirken, Damlamca'da 300 konutu tamamlayamayan AKP adayı Dinç, devletin Uluyazı'da yaptığı 1000 kişilik öğrenci yurdu henüz hizmete girememişken, 'olmayan' üniversite öğrencisine 1600 yataklı öğrenci yurdu vaadediyor!

Sallamalar (pardon masallar) hız kesmeden devam ediyor...

12. GENÇLİK MERKEZİ PROJESİ
Şöyle deniliyor; "İlimiz gençliği ve üniversite gençliğinin yararlanabileceği modern dizaynlı bir gençlik merkezi yaptıracağız" (!)

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geride bıraktığımız yıl içerisinde şehir merkezine yaptırılan 'Gençlik Merkezi' ihtiyaca cevap vermiyor olmalı ki, AKP adayı hızını alamadı ikincisi için yola çıkmış!

Yorum yok!

13. TUZ MAĞRASINA HAYVAN MÜZESİ
"Dünyanın en büyük tuz mağarasını bünyesinde bulunduran Çankırı'da hayvanat bahçelerinde ölen hayvanlardan tuz mağarasında oluşturulacak salamura hayvan müzesi dünyada bir ilk olacak" (!)

Mevcut mağaradaki 'eşşek' AKP adayına ilham vermiş olacak!!!

14. SEYİR KULESİ VE RESTAURANT
"Şehre hakim bir noktada seyir kulesi ve restorant yapılarak hizmete sunulacak" (!)

Sahi şehre hakim nokta neresi olabilir ki?

Kale'nin bulunduğu yerden başka bir yeri biz bulamadık! Orası da SİT alanı!

Sakın ola Melih Gökçek, Atakule'yi Ankara'dan söküp Çankırı'ya getirecek olmasın :))

Olur mu olur!!!

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler