'Masalcı İrfan'ın 2009 yılı vaatleri!

'Masalcı İrfan'ın 2009 yılı vaatleri!

2014 seçimlerine 50 proje ile hazırlanan AKP'nin Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in 2009 yılı vaatlerini hatırlayan var mı?

30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere hayli iddialı hazırlanan AKP Çankırı Belediye Başkan Adayı İrfan Dinç, meydanlarda '50 proje' ile dolaşmakta.

"Yolun Açık Çankırı" sloganıyla seçim çalışmalarını yürüten AKP adayı Dinç, vatandaşlarına "... tuvaleti olmayan Çankırı'ya umumi tuvaletler kazandırdık..." diyerek 18 yıllık belediyecilik deneyiminin kendisi için avantaj olduğunu düşünüyor...

Seçildiği takdirde Çankırı adına planladığı 50 projeyi hayata geçireceği iddiasında olan "Masalcı İrfan"ın yeni masallarının değerlendirmesini 17 Mart Pazartesi günü bu sayfalardan bulacaksınız. Bu değerlendirme öncesi sizlere 'masalcı İrfan'ın 2009 seçim beyannamesini hatırlatalım istedik.

Masalcı İrfan'ın 2009 yılı seçim beyannamesinden;

GERÇEKLEŞMEYEN VAATLER ZİNCİRİ

- Karatekin Parkı yanında tarafımızdan kamulaştırılan apartman yıkılarak park alanına dahil edilecek. PTT binası dışında kalan alanın altı açılarak kapalı otopark, üst tarafı çok özel bir proje ile yeniden park yapılacak.

- Büyük Cami karşısında tarafımızdan yıkılan eski hal binasının bulunduğu alana altı otopark, üstü park alanı ve turizme yönelik hediyelik eşya satış noktaları olacak.

- Çankırı'nın turizme açılmasına yönelik başlattığımız çalışmalar devam edecek, Yarenler Diyarı Çankırı'mız tuz mağarası, koca meşesi, Ilgaz Dağı, Çankırı Evleri, sokak sağlıklaştırmaları, Taşmesciti, Medreseleri, Çamaşırhanesi, yöresel el sanatları, yöresel yemekleri ve kültürel zenginlikleri ile yeni dönemde önemli bir turizm merkezi haline gelecek.

- Ankara yolu üzerindeki hemzemin geçitlerinin yerine Makas Fabrikası altındaki yerleşim yerleri ve sanayi tesislerine ulaşım için bölgeye üst geçit yapılacak. Zemin etüdü yapılan üst geçidin proje çalışmaları devam ediyor.

- Kent merkezinde olan demiryolu ağının kent dışına alınmasına yönelik girişimlerde bulunduk. Yeni dönemde bu alanı belediyemize kazandırıp Tatlıçay Projesinden sonra ikinci bir rekreasyon ve park alanı yapacağız.

- Kale altındaki alanda başlattığımız şelale ve rekreasyon projesini yeni dönemde tamamlayıp yeni bir mesire alanı ortaya koyacağız.

- Acıçay kenarında kazandığımız 100 dönümlük alanı ticaret ve küçük sanayi yatırımlarına tahsis edip, istihdama katkı sağlayacağız.

- Belediyenin dış birimlerini Yapraklı yolu üzerinde belediyeye bizim dönemimizde kazandırılan 40 dönümlük alanda tek çatı altında toplayacağız.

- Avrupa Birliği'nden Çankırı Belediyesi'ne hazırladığımız projeler ile ilk kez bir destek aldık. Gerek AB gerekse uluslar arası çeşitli hibe fon kuruluşlarından kaynak arayışımız yeni dönemde de devam edecek. Bu konu ile ilgili belediye bünyesinde bir birim oluşturacağız.

- İlimizde çok sayıdaki emekli vatandaşımızın hem vakit geçirebilecekleri hem de sosyal aktivitelere katılabilecekleri bir merkez yaparak hizmete sunacağız.

- Türk dünyası için son derece önemli olan Orhun Yazıtlarını birebir ölçekte kaya tuzundan yaparak, bu değerlerimizi yer altı zenginliğimiz olan kaya tuzu ile birlikte turizme açacağız.

- Atatürk Anıtı yanındaki Tekel binasını kamulaştırıp yıkarak kent meydanı için ilk adımı attık. Yeni dönemde de Polisevi'nin olduğu bina İmaret'teki belediye binası ile takas edilerek boşaltılacak ve burayı yıkarak kent meydanı için ikinci adımı da atmış olacağız. Bu uygulama İmaret'e de canlılık kazandıracaktır.

- Mevcut mezarlık alanımızda yer sıkıntısı yaşanmaya başladı. Yeni mezar alanı açarak parselleyeceğiz ve daha düzenli bir mezarlığa kavuşacağız.

- Karayolları ile işbirliği yaparak çevre yolunun yapılmasını sağlayacağız.

KISMEN YERİNE GETİRİLENLER

- Çankırı'nın geçmişine yönelik Araştırma Merkezi'mize verdiğimiz destek yeni dönemde de devam edecek ve bu merkezin ortaya çıkardığı tarihi belge ve etnografik eserlerin sergileneceği Yerel Tarih Müzesi mutlaka yapılacak.

- "Önce İnsan" diyerek çıktığımız hizmet yolculuğunda eğitime büyük önem verdik. Yeni dönemde de eğitim öncelikli hizmet alanlarımızdan olacak. Yediden yetmişe tüm insanlarımıza imkanlar ölçüsünde eğitim vermeye çalışacağız.

- Yapımı devam etmekte olan modern terminale taşındıktan sonra mevcut terminali yıkacağız ve çevresi ile birlikte ortaya çıkan 10 bin metrekarelik alanı altı otopark üstünü yeşil alan olarak parka dönüştüreceğiz.

- Son 5 yılda eğitime verdiğimiz destek ortada. Yeni dönemde çocuklarımızın okuma alışkanlığını kazanmasını sağlamak amacıyla Tatlıçay rekreasyon alanında tren vagonlarını ve bir gemiyi tefriş edip kütüphane haline getireceğiz. Çocuklarımız buradaki farklı ortamda kitap okuma alışkanlığını kazanacaklar. (Bilindiği gibi tren ve gemiyi projesi daha sonra uçağa dönüştü ve 'uçak kütüphane' Çankırı insanına hizmet verme yolunda)

VE BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLENLER

- Su Deposu olarak bilinen bölgede halkımızın aileleri ile birlikte gidip hoşça vakit geçirebileceği çok özel bir park yapacağız ve Billur Bey Korusu adı ile burayı hizmete açacağız.

- Çankırı Kalesi içerisindeki dokuya uygun korkuluk ve peyzaj projesi hazırlayıp Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na sunacağız. Onaylandıktan sonra da projeyi uygulayacağız.

- Kent merkezinde trafik yoğunluğuna neden olan galericiler ve kargocular için Ankara yolu üzerinde bir site oluşturacağız.

- Tarafımızdan kurulan ve son üç yıldır faaliyetine devam eden Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'ni özel projeli yeni bir binaya kavuşturacağız.

- Kamyoncularla işbirliği yaparak onların kamyon garajını daha düzenli hale getirip, şehir içerisine kamyon park edilmesinin önüne geçeceğiz.

- Pazar günleri kurulan halk pazarının üstünü kapatarak halkımızın daha rahat bir ortamda alışveriş yapmalarını sağlayacağız.

VE 'MASALCI İRFAN'IN HİZMETE SOKMAKLA ÖVÜNDÜĞÜ TUVALET!

cankiri-tuvalet-karatekinparki-03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler