Masörün intikamı!

Masörün intikamı!

Parasını alamayınca herşeyi itiraf etti...

3. Lig ekibi Emrespor’un masörü İlker Yuvauç, dopingli futbolcuyu kurtarmak için Tahkim Kurulu’na yalan söyleyip cezayı kaldırttı. Ancak söz verilen 15 bin TL’yi alamayınca dopingi itiraf etti, futbolcu Serdar Öztan’a 2 yıl ceza verdirdi...

Son yılların en ilginç olayı, 29 Nisan 2012 tarihinde Uşak'ta oynanan Isparta Emrespor ile Muğlaspor arasında oynanan 3. Lig’e terfi maçının ardından başladı. Mücadeleyi 1-0 kazanan Emrespor’dan Serdar Öztan’da doping çıkmış, oyuncu Haziran 2012'de 2 yıl futboldan men cezası almış, masör İlker Yuvauç ise 4 yıl cezaya çarptırılmıştı. Ardından Serdar’ın masör Yuvauç’a, “Yalan söyle, beni kurtar, sana 15 bin TL verelim” demesi ortalığı karıştırdı. İlker Yuvauç’un “Serdar hastaydı. İlacı iyileşmesi için verdim” şeklinde Tahkim Kurulu’na verdiği ifade doğrultusunda 2 yıllık bu ceza kaldırıldı. Yuvauç’un cezası ise 6 aya indirildi. Ancak hikayenin ‘trajikomik’ yanı bundan sonra başladı.
 
427409_102591916538502_772988482_n.jpg
 
‘DOPİNGİ HOCAMIZ İSTEDİ’
15 bin TL’yi bir türlü alamayan Masör Yuvauç, dün TFF Tahkim Kurulu’nda konuyla ilgili itirafta bulundu. Daha önce oyuncunun dopinge sebep olan ilacı bilmeden kullandığını söyleyen Yuvauç, hikayeyi şöyle özetledi: “Muğlaspor maçında, teknik direktör Sait Taş’ın isteği üzerine çok sayıda futbolcuya doping içerikli Ventoliber isimli yasak ilacı verdim. Bazı futbolcularımıza bu ilacın aspirin olduğunu söyledim. Serdar ise doping olduğunu biliyordu.
 
PARASINI ALAMAYINCA...
Ancak Serdar’ın ceza almaması için siz Tahkim Kurulu üyelerine daha önce yalan söyledim. Serdar hasta değildi. Bana inandınız ve 2 yıllık cezayı kaldırdınız. Bu yalan karşılığında Sait Taş ve Serdar bana 15 bin lira verecekti. Ama sadece 2 bin 400 lira alabildim. Bakiyeyi vermediler. Onurumla yaşamak için daha önce verdiğim yalan ifadeyi değiştiriyorum.” Böylece Yuvauç’un ifadeleri sonrası konuyu bir kere daha değerlendiren Tahkim Kurulu, Serdar Öztan’ı bu kez 2 yıl hak mahrumiyeti cezasına çarptırdı. 
 
SAHANIN EN İYİSİYDİ
Isparta Emrespor ile Muğlaspor arasında oynanan şampiyonluk maçını 1-0 kazanan Emrespor, bu şekilde yeni sezonda 3. Lig’e alınmıştı. Sahanın en iyi futbolcusu olarak da dopingli çıkan Serdar Öztan gösterilmişti. Emrespor’u şampiyon yapan Sait Taş ise yeni sezonda Kemerspor ile anlaştı.
 
SAVCILIK DEVREYE GİRİYOR
Öte yandan durum Cumhuriyet Savcılığı’na da yansıdı... Söz konusu olayda kullanılan Ventoliber isimli bu ilacın ülkeye sokulmasının yasak olduğu ve suç teşkil ettiği için hazırlanan dosyanın Cumhuriyet Savcılığı’na iletileceği ifade edildi.
 
Kaynak: HT Spor - Atilla Türker
Haber metni içerisinde yer alan masör İlker Yuvauç'un fotoğrafı Sözcü18 editoryal masası tarafından habere eklenmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler