MEB hazırlıklara başladı!

MEB hazırlıklara başladı!

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı twitter hesabından açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, “Demokratikleşme Paketi”nde MEB’i ilgilendiren düzenlemelerle ilgili çalışmaların başlatıldığını söyledi. Müsteşar Tekin, twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin demokratikleşme süreci sağlıklı ilerleyecekse bunda en önemli katkıyı sağlayacak bakanlıklardan bir tanesi de MEB. Açıklanan pakette bakanlığımızla ilgili iki önemli konu yer aldı. Her iki konu ile ilgili de bakanlığımız çalışmalarına başlamıştır. Andımız ile ilgili olarak, MEB İlköğretim Kurumları yönetmeliğinde bir değişiklik yapılacak. Dil ile ilgili olarak ise, hem 2923 sayılı kanunda ve hem de MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişiklik hazırlıklarını başlattık” dedi.
 
12’nci madde kalkacak
MEB andımızı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin “Öğrenci andı” başlıklı 12. maddesinde düzenleniyor. Bu madde yürürlükten kaldırılacak. Yönetmelikte her gün dersler başlamadan önce öğrenci andının okunması öngörülüyordu.
 
Kanun ve yönetmelik
Özel okullar Kürtçe, Zazaca, Adigece gibi dillerde eğitim verilmesinin yolunu açacak düzenleme için ise 2923 sayılı “Yabancı dilde öğrenim” başlıklı kanun ve “Özel Öğretim Kurumları yönetmeliği” değiştirilecek. MEB hazırlayacağı kanun tasarısını Başbakanlık’a iletecek ve hükümet tasarısı olarak TBMM’ye gönderilecek. Yönetmelik değişikliği ise kanunun kabul edilmesiyle eş zamanlı olarak hazırlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler