Meclisde Ali Doğan Canbazı bombaladı!

Meclis'de Ali Doğan Canbaz'ı bombaladı!

Ekim ayı olağan toplantılarının son gününde Çankırı İl Genel Meclisi'ne bomba düştü...

Çankırı İl Genel Meclisinin Ekim ayı toplantılarının son gününde önemli olaylar yaşandı.

Olayların kahramanı AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Faruk Dilsiz ve partiden istifa eden, halen bağımsız Kızılırmak il genel meclisi üyeliğini sürdüren Ali Doğan...

Her iki isim Meclis Başkanı Osman Canbaz'la ilgili önemli iddiaları kürsüden dile getirdiler.

"MECLİS'TE TEK ADAMLIĞI OYNAMAK İSTİYOR AMA"
İl Genel Meclisinde aylardır süren gerginlik bugün yerini 'kucaklardaki taşın dökülmesine' bıraktı.

AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Faruk Dilsiz, Cuma günü verilen ancak reddedilen önergesi adına bugün kürsüden yaptığı konuşmada önergesinin reddine anlam veremediğini ve bir kez de önergeyi sözlü olarak kürsüden ifade ederek yeniden oylanmasını talep etti. Dilsiz'in bu talebi Başkan Osman Canbaz tarafından yine reddedildi ve oylama gerçekleşmedi.

CANBAZ NEDEN KABUL ETMİYOR?
Bu sorunun yanıtını Grup Başkanvekili Faruk Dilsiz'e sorduk ve "Meclis üslubunu ve de adabını bozmak istemiyorum. Halen koltukta oturan şahsın, son dönemde meclis başkanlığına yakışmayacak şekilde icraat sergilediğini düşünüyorum. Özel İdare'ye bağlı Köy Hizmetlerinin yapacağı bütün işleri bugüne kadar Meclis tarafından planlıyordu. Ve bu işi de 9 yıldır Tarım ve Köylere Yönelik Hizmet Komisyonu yapıyordu. Komisyon üyeleri 9 yıldır değişiyor ancak komisyonun ana gündemi değişmiyordu. Bu yıl bu komisyonun gördüğü işlev, Ar-Ge Komisyonu'na havale edildi. Çünkü bu komisyonda Meclis Başkanı Osman Canbaz var! Amaç; Meclisin yetkilerini tek elde toplamak. Aklınca içindeki içindeki cambazı uyandırıyor. Kendisi 'tek adamlık' pozisyonu almak istiyor. Ama buna meclis olarak izin vermemiz mümkün değil." dedi.

"YASTIĞA BAŞINI KOYUNCA NASIL RAHAT UYUYORSUN?"
Kızılırmak bağımsız il genel meclis üyesi Ali Doğan, bugünkü toplantıda Faruk Dilsiz'den sonra söz alarak eleştirilerini gündeme taşıdı. Ali Doğan'ın mecliste yaptığı konuşma...

"Sayın Başkan, geçen dönemi bilmem ama, önce de diktayla seçildiniz.
2009 Nisan ayında başkan olarak seçildiniz, 3 tane de ihtisas komisyonunda üye aldınız. Sizin yevmiyeniz, normal üyenin 3 katı. Mübarek topraklara yüz sürmüş insansınız. Bu parayı aldığın zaman vicdanın rahat mı?
 
2010 yılı 8 Nisan tarihinde yapılacak seçimlerde meclis başkanıydınız. AK Parti il encümeni listesine ben sizi yazdım. 8 Nisan günü yapılan oylamada, şahsı adına yazılan kardeşimiz seçilirken siz 10 ay aldınız ve elenen ilk kişi siz oldunuz.
 
'10 oyla Meclis başkanlığı koltuğunda oturulmaz' dediniz ve akabinde 'Mayıs ayında istifamızı verecem' dediniz ama istifa etmediniz
 
2011 yılı 4 Nisan'da yapılacak seçimlere arkadaşların ağırlığı tarafından ben aday gösterildim. Halen oturduğu koltuğu işgal eden, uzaktan kumandalı il başkanı ve de
Ankara'da oturan zat-ı muhterem milletvekilinin de baskısıyla benim adaylığımı engelleme yönünde gayret gösterdiniz. Biraz önce konuşan il genel meclis üyesi (Faruk Dilsiz'i kastediyor) tarafından da bir yazı dolaştırdınız!
 
 
Bu baskılara rağmen, kazanacağımı bildiğiniz için, uzaktan kumandalı il başkanı ile Ankara'da oturan zatı muhterem milletvekili ve siz, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Hüseyin Tanrıverdi'ye gittiniz!
 
Kendisi beni aradı, durumu sordu. Ben de kendisine izah ettim. Sonrasında 'Aslan kardeşim, aday oluyorsun, kazanıyorsun ve buraya geliyor kahveyi karşılıklı içiyoruz' dedi. Son gece bir büyüğüm aradı, ben adaylıktan çekildim! Sen, emanetçi il başkanı ve Ankara'daki vekil sayesinde o koltuğa oturdun ve yine 2 komisyona kendini yazdırdın,
 
Bu yıl üyesi bulunduğun Ar-Ge komisyonuna 4 iş havale edilmiş. Çünkü bu komisyonda sen varsın. Yine senin bulunduğun İmar Komisyonu'na da 2 dosya gönderilmiş.
 
Toplamda 10 milyara yakın para aldın. En önemlisi, bu parayla yastığa başını koyduğunda nasıl rahat uyuyorsun?
 
Mensubu olduğun, daha önce de benim mensubu olduğum partinin genel başkanı 'Milletin efendisi olmaya değil, milletin kölesi olmaya talibiz.' diyor. Bütün bu yaşanılanları O Genel Başkan bilse, senin Ankara'daki destekçi vekilin, onun emanetçi il başkanı, senin meclis başkanı olarak burada yaptığın zulümün bir tekinden haberi olsa, seni de, Ankara'daki vekilini de, il başkanını da, tamamınızı ihraç eder.
 
Ortaya getirdiğimiz sorunlara 'meclisin seviyesini düşürmeyelim' diyerek savuşturuyorsun. Benim, memuriyet hayatımda aldığım 11 tane takdirnamem var dosyamda. Yaptığın icraatlerle beni bile çileden çıkarttın."
 
OSMAN CANBAZ'IN ELEŞTİRİLERE YANITI NE OLDU?
Mecliste yapılan eleştirilere Başkan Osman Canbaz "Arkadaşlar, yükseklerde fırtına her zaman şiddetli eser. Ali Bey zaten bizimle aynı görüşte olmadığı için, kendisi medeni cesaretini kullandı, demokratik hakkını kullandı, son ana kadar adaylık çalışmalarını yaptı. Kendisine  aday ol diye destek veren, o zamanki MKYK üyesi Suat bey, daha sonra demek ki tersinden bu sefer de aday olma demiş. Arkadaşımızı tebrik ettim. Beni burada eleştirmesini de saygıyla karşılıyorum. Benim inancımda, anlayışımda, demokrasi bir hoşgörüdür. Birbirimizi hoşgörüyle anlayışla karşılamak durumundayız. Bu kürsüler kimsenin tapulu malı değil. Milletin malı. Millet de kime görev yaptıysa, dönem dönem  onlar oturur, dönem dönem de onlar gider." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler