Meclisde kanlı kavga!

Meclis'de kanlı kavga!

Meclis'e kan sıçradı...

TBMM Genel Kurulu'nda torba kanunun görüşmeleri sırasında gerilim tırmandı.
 
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın üzerine yürümesi sonrasında AK Parti ve CHP'li vekilller arasında kavga çıktı. Kavgada AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar'ın kaşı yarıldı.
 
Meclis Genel Kurulu'nda Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sırasında AK Parti ve CHP'li milletvekilleri arasında uzun süreli gerginlik ve arbede yaşandı, AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar'ın kaşı açıldı. 
 
TBMM Genel Kurulu'nda, teklifin üçüncü bölümü üzerinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, bazı CHP'liler ısrarla, İstanbul'da eli palalı birinin Taksim Gezi Parkı odaklı gösteri yapanlara saldırdığını belirterek, buna ilişkin bilgi istediler. Bu arada CHP ve AK Parti'li milletvekilleri arasında sözlü sataşmalar başladı. Genel Kurul'da tansiyonun düşmemesi üzerine Başkanvekili Sadık Yakut oturuma 5 dakika ara verdi. 
 
AK Parti ve CHP'li milletvekilleri arasındaki gerilim, verilen arada da devam etti. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Bozdağ'a, İstanbul'da elinde pala ve satır bulunanlar olduğunu tekrarlayarak, "Yalvarıyorum bu soruya bir cevap verin" dedi. 
 
TBMM Genel Kurulu'nda çıkan arbedede yaralanan AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, tedavi edildiği hastaneden taburcu edildi.
 
"Kimse bakana 'meşru değil' diyemez" 
 
Daha sonra Başkanvekili Sadık Yakut, TBMM'de temsil edilen siyasi partilerin grup başkanvekillerine söz verdi. 
 
AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Genel Kurul'da yaşananların Meclis'e yakışmayan görüntü olduğunu ifade ederek, sebep olanları kınadı. 
 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın, kendisine yöneltilen soruları cevaplarken, soru soran milletvekilleri tarafından engellenmeye çalışıldığını anlatan Aydın, bunu kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtti. Demokrasilerde milli irade olduğunu vurgulayan Aydın, "Bakana 'meşru değil' gibi yakıştırma yapmak hiçbir milletvekiline yakışmaz. Kimse bakana 'meşru değil' diyemez" dedi. 
 
Aydın, Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar'ın da maruz kaldığı saldırıda kaşından yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını söyledi. 
 
ENGİN ALTAY: ÇALIŞMA ŞARTLARI BU HALE GETİRDİ 
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Meclis'in son günlerde insan haklarına aykırı şekilde günde 13-15 saat çalışmasının bütün milletvekillerinde gerginlik ve psikolojik basınç oluşturduğunu dile getirdi. 
 
Hiçbir milletvekilinin bir bakanın yanına fiili saldırı amacıyla gideceğine ihtimal vermediğini ifade eden Altay, kendisinin de komisyon sırasına doğru yürüyen İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın yanına giderken, bazı AK Parti'li milletvekillerinin süratle bakanı koruma refleksiyle komisyon sırasının önüne gittiğini ve istenmeyen olayların başladığını anlattı. 
 
Parlamentoda münakaşa ve sataşma olabileceğini, ancak küfür edilmemesi gerektiğini vurgulayan Altay, muhalefet ve iktidar milletvekillerinin küfür ettiğini, bir CHP'li milletvekilinin de yerde tekmelendiğini söyledi. Altay, AK Parti'nin grup tavrının sataşmanın ötesinde taciz olduğunu savundu. 
 
Herkesin sinirine hakim olmasını temenni eden Altay, AK Parti Şırnak Milletvekili Dindar'a "geçmiş olsun" dileklerini iletti. 
 
MEHMET ŞANDIR: KÜÇÜK MESELELER BÜYÜK OLAYLARI DOĞURUR
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da Dindar'a "geçmiş olsun" dileğini iletti. 
 
Genel Kurul salonunda kürsüye, komisyonun oturduğu yere hücum etmenin yanlış olduğunu belirten Şandır, "Sayın Tanal'ın Sayın Bakan'a vurmak kastı taşımadığını ümit ediyorum. Bağırıp çağırıp geri gelecekti. Birbirimize suçlu muamelesi yaparsak sonuçları iyi olmuyor" dedi. 
 
Şandır, küçük meselelerin öngörülmeyen sonuçlara yol açabileceğine dikkati çekerek, "2000'de basit bir tartışmadan dolayı, böyle bir arbede sonunda bir milletvekili hayatını kaybetti, biri yargılandı ve siyasi hayatı sona erdi" diye konuştu. 
 
BULDAN: GÖRÜNTÜLERDEN UTANDIM
BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da Dindar için "geçmiş olsun" dileğinde bulundu. 
 
Bakanların üstüne yürünmesinin doğru olmadığını ifade eden Buldan, "Meclis sıraları ve kürsü, halkın iradesini teslim ettiği yerdir. Bu Meclis, sorunların tartışıldığı ve çözüldüğü yerdir" dedi. 
 
Yaşanan görüntülerden utandığını dile getiren Buldan, bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni etti. 
 
GÜLER: PALALILAR YAKALANDI
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Taksim'deki olaylar sırasında Halaskargazi Caddesi'nde elinde sopa ve satır veya palaya benzeyen aletlerle bazı kişilere saldıran iki kişinin yakalandığını ve haklarında işlem yapıldığını belirtti. 
 
TBMM Genel Kurulu'nda açıklama yapan Güler, gündüz saatlerinde sosyal medya üzerinden Taksim'de kanunsuz toplantı için çağrıda bulunulduğunu ifade etti. Taksim'de toplantı için yasal izin başvurusu yapılmadığını dile getiren Güler, güvenlik güçlerinin gerekli önlemleri aldığını kaydetti. 
 
Güvenlik güçlerinin Taksim'de toplanmayı engellediğini anlatan Güler, bazı marjinal grupların sokak aralarına kaçtığını ve polise taşlı ve molotofkokteylli saldırıda bulunduğunu kaydetti. 
 
Güler, bu olayların hemen ardından Halaskargazi Caddesi'nde esnaf olduğu belirlenen iki kişinin, elinde sopa ve satır veya palaya benzeyen aletle bazı kişilere saldırdığının tespit edildiğini, bu kişilerin yakalandığını açıkladı. Muammer Güler, bu kişilerin haklarında işlem yapıldığını söyledi. 
 
Kanunsuz hiçbir eyleme göz yumulmasının mümkün olmadığını vurgulayan Güler, "Elbette olayın çirkinliği kadar, bu kişileri belli bir siyasi partinin mensubu gibi başkalarına karşı kışkırtmak da doğru değildir" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler