Meclise veda edecek 31 isim

Meclis'e veda edecek 31 isim

31 milletvekili, 12 Haziran seçimlerine katılmama kararı aldı.

TBMM'de grubu bulunan üç siyasi partinin adaylık başvuruları sona erdi. 31 milletvekili, 12 Haziran seçimlerine katılmama kararı aldı. İşte Meclis'e veda edecek 31 isim...

Meclis'te grubu bulunan üç siyasi partinin aday adaylığı başvurusu tamamlandı. 540 milletvekilinin neredeyse tamamı yeniden milletvekili olmak için başvuru yaptı. "Tamam" diyerek yeniden aday olmayan milletvekili sayısı ise toplamda 31 oldu.

AK PARTİ'DEN 20 VEKİL ADAY OLMADI

Meclis'te Siyasi partiler içinde aday adaylığı başvurusunu ilk bitiren AK Parti oldu.AK Parti'ye 5 bin 599 başvuru yapıldı. 333 milletvekilinin neredeyse tamamına yakını yeniden başvuru yaptı.

Aralarında Devlet Bakanı ve İzmir Milletvekili Mehmet Aydın'ın da bulunduğu sadece 20 milletvekili yeniden aday olmadı. Ak Parti'den milletvekili adaylığı için başvuru yapmayan diğer isimler şunlar oldu:

"TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, Eskişehir Milletvekili Kemal Unakıtan, Uşak Milletvekili Mustafa Çetin, Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, Şanlıurfa Milletvekili Eyüp Cenap Gürpınar, Bayburt Milletvekili Ülkü Güney, Bursa Milletvekili Ali Kul, Ankara Milletvekili Faruk Koca, Ağrı Milletvekili Yaşar Eryılmaz, Amasya Milletvekili Akif Gülle, Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, İstanbul Milletvekili Özlem Türköne, Osmaniye Milletvekili İbrahim Mete Doğruer, Van Milletvekili Kerem Altun, Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu.

MHP'DE 6 VEKİL TAMAM DEDİ

AK Parti'den kısa bir süre sonra adaylık başvurularını tamamlayan MHP'ye yaklaşık 2 bin 500 kişi başvuru yaptı. 72 milletvekili içinde "Tamam" diyerek yeniden başvuru yapmayan aday sayısı ise sadece 6 oldu. MHP'den milletvekilliğine nokta koyan isimler şunlar:

"Ertuğrul Kumcuoğlu, Sabahattin Çakmakoğlu, Bekir Aksoy, Gürcan Dağdaş, Zeki Ertugay ve Ahmet Bukan.

CHP'DEN 5 VEKİL ADAY OLMADI

Aday adaylığı başvurularını en son sonuçlandıran CHP'ye 4 bine yakın milletvekili adayı başvuru yaptı. 101 CHP'li milletvekilinden yeniden aday olmayan sayısı ise 5 oldu. İşte o isimler:

Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, Muğla Milletvekili Gürol Ergin, Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, İstanbul Milletvekili Ali Topuz ve İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz.

550 milletvekili bulunan Meclis'te bu sayı AK Parti Milletvekili Abdullah Gül'ün Köşk'e çıkması, DTP'li Milletvekilleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'a siyaset yasağı, CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun Belediye Başkanı olması ve 6 milletvekilinin hayatını kaybetmesi nedeniyle 540'a düştü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler