Meclisin bankamatik vekilleri!

Meclis'in bankamatik vekilleri!

Bir yıl 4 aydan bu yana onları yemin dışında kürsüde gören olmadı...

Demokrat Parti TBMM izleme grubunun hazırladığı rapora göre, TBMM'de yemin töreni dışında kürsüye çıkıp söz almayan 15 milletvekili bulunuyor. Listede Deniz Baykal, Nimet Baş, Mehmet Ali Şahin ve Şerafettin Elçi gibi isimler de var.

AK PARTİ 12, CHP 1, BDP 1, BAĞIMSIZ 1
Hazırlanan rapor 12 Haziran 2011'den 1 Ekim 2012 tarihine kadar geçen süreyi kapsıyor. Raporda kürsüye çıkmayan vekillerin partilere göre dağılımına baktığımızda AK Parti 12 vekille birinci. BDP ve CHP birer vekille listeye girerken bir de bağımsız vekil listede yer aldı.
 
Listedeki AK Parti milletvekili Nimet Baş Darbeleri Araştırma Komisyonu'nda aktif görevde bulunduğu için TBMM Genel Kurulu'nda pek fazla söz alamazken Bağımsız milletvekili Şerafettin Elçi tedavi gördüğü için Genel Kurul'a katılamıyor.
 
NE YAZILI NE DE SÖZLÜ SORU ÖNERGESİ VERDİLER
Rapora göre, "Dönem içerisinde hiçbir kanun tasarısında imzası bulunmayan, tek bir sözlü ve yazılı soru önergesi dahi vermemiş, diğer kanun tekliflerinde, Meclis araştırma, gensoru, genel görüşme önergelerinde dahi imzası bulunmayan, tek bir kez yerinden ya da genel kurul kürsüsünden söz almamış" yani Meclis kürsüsünü yalnızca yemin töreninde görmüş 15 'sıfırcı' milletvekili bulunuyor.
 
İşte Demokrat Parti'nin raporundaki o 15 vekil:
Deniz Baykal, Şerafettin Elçi, Nimet Baş, Muzaffer Baştopçu, Mehmet Ali Şahin, Muhammed Çetin, Reha Denemeç, Seyyit Eyyüpoğlu, Haluk İpek, Zelkif Kazdal, Osman Ören, Halil Özcan, Mehmet Cemal Öztaylan,  Köksal Toptan ve Bengi Yıldız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler