Meclisin Porscheli vekili!

Meclisin 'Porsche'li vekili!

Ak Parti Çankırı millettvekili Hüseyin Filiz'in 'porsche'si ulusal medyanın gündemine düştü.

Ak Parti Çankırı milletvekili işadamı Hüseyin Filiz, seçildikten sonra gerçekleştirdiği "ulusal" icraatle ülke gündemine oturdu!

Hürriyet gazetesinin bugünkü (21 Kasım 2011) sayısında sürmanşetten verdiği haberin başlığı "Porsche'yi seçimden 2 yıl önce aldım" şeklinde.

Gelin şimdi Hürriyet gazetesinde 1. sayfada yer bulan haberi birlikte okuyalım:

"PORSCHE'Yİ SEÇİMDEN 2 YIL ÖNCE ALDIM"

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz'in beyaz Porsche Cayenne'i ilgi odağı oldu.

Filiz, otomobili milletvekili olmadan 2 yıl önce aldığını belirterek, "İşin manevi lezzeti var, memleketimi temsil ediyorum" dedi.

Evren Filiz'in Sözcü18'e mektubu - TIKLA

Sanayici bir aileden geldiğini belirten Hüseyin Filiz, şunları söyledi:

"Traktör römorkları ve çelik kapı üretiyoruz, akaryakıt istasyonumuz var, madencilik ile tarım ve hayvancılık alanında yatırımlarımız bulunuyor. Şirketime kayıtlı 25 araç var. Bunların arasında Mercedes, BMW de var, 2'nci el ticari araçlar da. Bir tanesi de Porsche. Ben bu aracı, milletvekili olmadan önce de kullanıyordum. Sonradan almadım ki, şimdi milletvekili olunca arabamı mı değiştireyim? Porsche benim için hiç önemli değil. Binsek de olur binmesek de. Dikkat çektiğini farkettim, bakışlar dönüyor. O kadar dikkat çekiyorsa, o zaman ben de Meclis'e bir daha bununla gelmem, başka bir araçla gelirim."

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, 'Porsche kullanacağına Fiat'a bin' sözlerinin hatırlatılması üzerine Filiz şu yorumu yaptı:

filiz-hurriyet-manset-resim-02.jpg

Bu sözü, lüks araçlardaki ÖTV artışına itiraz edenler için kullandı. 'Binmeyin' demek istemedi. 'ÖTV'nin artışına isyan ediyorsanız, o zaman binmeyin', demek istedi. O anda aklına Porsche geldi, onu örnek verdi. Doğru söylüyor. ÖTV artışı, belli bir motor hacmi olan araçlarda arttırıldı, vatandaşın kullandığı normal araçlarda artmadı. Paran var da alıyorsan kimse karışmıyor. Çankırı, Ankara'ya yakın olduğu ve Ankara'da 500 bine yakın Çankırılı yaşadığı için gelen gidenim çok fazla. Her ay milletvekili maaşının 2 katını cebimden harcıyorum."

kaynak: hurriye.com.tr-turan yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
28 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler