Mecliste kavga çıktı

Meclis'te kavga çıktı

Meclis'te içtüzük tartışmalarının yaşandığı sırada arbede çıktı.

İçtüzük değişikliğinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu'nda, CHP'li vekiller önce komisyon sıralarını ardından da kürsüyü işgal etti. Gergin geçen iç tüzük görüşmelerinin ardından Genel Kurul'da kavga çıktı.

MECLİS'TE YUMRUK YUMRUĞA KAVGA
İktidar ve muhalefet partileri arasında, Meclis içtüzük değişikliğiyle nedeniyle yaşanan gerginlik işgale vardı. Gergin geçen oturumun ardından Meclis Başkanı Cemil Çiçek oturumu kapattı.

Gelişmenin ardından CHP'li ve Ak Partili vekiller arasında yumruk yumruğa kavga çıktı.

AK Parti'nin değişiklik teklifine muhalefet partileri karşı çıkmış, TBMM Başkanı Cemil Çiçek gerginliği çözmek için biri geçtiğimiz günlerde biri de bugün olmak üzere grup başkanvekilleriyle iki kez biraraya gelmiş ancak sonuç alınamamıştı.

Kriz, muhalefetin, 'sesimiz kısılıyor' tepkisi gösterdiği, önergelerle ilgili konuşma sürelerini düzenleyen maddenin Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmesi sırasında patlak verdi.

CHP'li vekiller, 'tarafsızlığını yitirdi' iddiasında bulundukları AK Partili Başkan Vekili Mehmet Sağlam'ın komisyon sıralarına oturmasına karşı çıktı ve komisyon sıraları işgal edildi. Bunun üzerine komisyon üyeleri de hükümet sıralarına oturdu.

Sorunun aşıldığı düşünülürken, açılan usül tartışmasıyla birlikte 70-80 kadar CHP'li vekil bu kez Meclis kürsüsünü işgal etti. Bunun gelişme üzerine Meclis Başkanı Cemil Çiçek oturuma 10 dakika ara verdi.

'ÇİÇEK İSTİFA'
Grup başkanvekilleriyle yaptığı toplantının ardından birleşimi açan TBMM Başkanı Çiçek, ''temel kanun'' olarak görüşülen teklifle ilgili soru-cevap kısmına geçeceklerini söyledi.

Katip üyenin soru sormak için sisteme girenlerin isimlerini okumaya başlaması üzerine, CHP'liler alkışlı protestolarını sürdürdü.

Çiçek, milletvekillerinden soru sormak isteyen varsa sisteme girmesini bir kez daha isteyerek, yoksa teklifin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlandığına karar vereceğini dile getirdi. Bunun üzerine CHP milletvekilleri, ''Çiçek istifa'' diye slogan atmaya başladı.

'MECLİS BÖYLE BİR İŞGAL GÖRMEDİ'
Teklifin tümü üzerinde soru soran olmadığını, bu nedenle teklifin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlandığını ifade eden Çiçek, maddelere geçilmesini oylamaya sundu.

Teklifin maddelerine geçilmesinin kabul edilmesinin ardından Çiçek, teklifin birinci bölümünün görüşülmesine başlandığını açıkladı.

''Birinci bölüm üzerinde söz isteyen var mı?'' diye soran Çiçek'e, Vural ve CHP'li milletvekilleri tepkilerini sürdürdü. Bunun üzerine Çiçek, şöyle devam etti:

''Kürsünün işgal edildiği nerede bakidir. Kürsü işgal edilerek sorun çözülebilir mi? Ben yapmıyorum, yapmak istemiyorum. Bu Meclis böyle bir işgali ne gördü ne de hak etti. Bunu doğru bulmuyorum. Bundan sonra kendi istediği olmayan kürsüyü işgal ederse, bu İçtüzük ne ifade edecek? '68. maddeyi uygulayın' diyorsunuz ama şu işgalin bana İçtüzükte bir maddesini gösterin. Şu görüntünün İçtüzükte bir maddesini gösterin. İçtüzükte şunun bir gerekçesini gösterin. Her istediği olmayan kürsü işgal edecekse, o zaman bu Meclis nasıl çalışacak? Bundan sonra kürsü işgal edeceksek, sorunları böyle çözeceksek, bu İçtüzük ne işe yarayacak, ben de onu soruyorum.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler