Medicana Sivasspor: 2 - Galatasaray: 2

Medicana Sivasspor: 2 - Galatasaray: 2

Geçen sezonun şampiyonu Galatasaray, 2015-16 sezonun ilk maçında Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı.

Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Hamzaoğlu, Sivasspor karşısında Süper Kupa'daki Bursaspor maçı ilk 11'inde sadece bir değişikliğe gitti. Hamzaoğlu, Bursaspor maçında ilk 11'de görev alan Burak Yılmaz'ı yedek kulübesine çekerek, Olcan Adın'a şans verdi. Galatasaray'ın yeni transferlerinden Podolski ile Bilal Kısa, ligde ilk kez sarı-kırmızılı formayı giydi. Yeni transferlerden Lionel Carole ve Jose Rodriguez yedek soyundu, Jem Paul Karacan ise 18 kişilik kadroda yer almadı.

SİVASSPOR'DA 4 EKSİK
Medicana Sivasspor'da ise Fenerbahçe'den transfer edilen forvet Beykan Şimşek, kart cezası nedeniyle Galatasaray maçında forma giyemedi. Sakatlıktan yeni çıkan sol bek Ziya Erdal ile maç eksiği bulunan Nijeryalı forvet Michael Eneramo da kadroda yer almadı. Bu arada Yunan ekibi Olympiakos ile transfer görüşmesi yapan Portekizli stoper Manuel Da Costa, son anda maç kadrosundan çıkarıldı.

Teknik direktör Sergen Yalçın'ın Galatasaray karşısında ilk 11'de görev verdiği kaleci Setkus, Hakan Özmert ve Erkan Kaş, ilk kez resmi bir maçta kırmızı-beyazlı formayı giydi.

Karşılaşmaya etkili başlayan ev sahibi Medicana Sivasspor, golü erken buldu. 10. dakikada Cicinho'dan aldığı topla hareketlenen Chahechouhe'nun ceza alanı dışından sol çaprazdan şutunda kaleci Muslera'nın elinden kaçırdığı top ağlarla buluştu. Son olarak Sivassporlu Utaka'dan tam 540 dakika önce gol yiyen Muslera'nın müthiş serisi de böylece noktalanmış oldu. Uruguaylı yıldız ligde son olarak Trabzonspor'dan gol yemişti. İlk yarıda bir türlü oyunu hızlandıramayan sarı kırmızılılar, pozşsyon bulamadı ve ilk yarıyı isabetli şut atamadan tamamladı. Sivasspor ise hızlı hücumlarla çok etkili oldu ama onlar da son paslardaki hatalarıyla farkı açma şansını kullanamadı. 

İkinci yarıda Burak, sakatlanan Sneijder'in yerine oyuan girerken, 53. dakikada kaleciyle karşı karşıya pozisyonu değerlendiremedi, ardından yaptığı kafa vuruşu direkten döndü. Bir sonraki posizyonda Aatıf, Galatasaray, ceza sahasında yer kaldı, hakem Barış Şimşek penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Aatıf, skoru 2-0'a getirdi. Golcü isim Galatasaray'a 4. golünü atmış oldu. 

Golden sonra sarı kırmızılıları cevabı gecikmedi. 59. dakikada Selçuk'un ortasına Burak ayak koydu ve farkı bire indirdi. Baskısını devam ettiren sarı kırmızılar, Podolski ile önemli bir fırsatı kullanamadı. Ancak Alman yıldız Podolski 81. dakikada Telles'in sol kanattan yaptığı ortaya yükselerek vurduğu kafayla ligdeki ilk golünü atmış oldu. 

Kalan bölümde iki takımın gol çabaları sonuç vermedi ve mücadele 2-2 sona erdi. 

MAÇIN GENİŞ ÖZETİ VE GOLLER - TIKLA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler