Mehmet Altan tutuklandı, Ahmet Altan serbest

Mehmet Altan tutuklandı, Ahmet Altan serbest

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin gözaltına alınan Gazeteci-Yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan savcılık sorgularının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bir soruşturma kapsamında gözaltına alınıp savcılık ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Prof. Mehmet Altan tutuklanırken kardeşi gazeteci, yazar Ahmet Altan ise serbest bırakıldı.

Ahmet ve Mehmet Altan, 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce katıldıkları bir televizyon programında, 'darbe çağrışımıyla subliminal mesaj içeren söylemlerde bulunmakla' gerekçesiyle 10 Eylül'de gözaltına alınmışlardı.

Ahmet ve Mehmet Altan ifadelerini alan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay Altan kardeşleri, "darbeye teşebbüs etmek, FETÖ'ye yardım yataklık ve FETÖ'nün propagandasını yapmak" suçlarından tutuklanması istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

DOSYAYA GİZLİLİK KARARI GETİRİLDİ

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ndeki yaklaşık iki saat süren sorgu ardından Mehmet Altan'ın tutuklanması kararı çıktı.

Altan kardeşler ifadelerinde haklarındaki suçlamaları reddetti.

Soruşturma dosyasında gizlilik kararı bulunuyor.

Soruşturmada bahsedilen TV programın sunuculuğunu yapan gazeteci Nazlı Ilıcak'ın da bu soruşturmada 'şüpheli' sıfatıyla ifadesi alınacağı belirtiliyor.

Ilıcak, 30 Temmuz'da tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler