Mehmet Barlastan Ekrem Dumanlıya sert yanıt

Mehmet Barlas'tan Ekrem Dumanlı'ya sert yanıt

Mehmet Barlas'tan Dumanlı'ya: "Özgür, bağımsız ve özerk olmayı Cemaat görevlisi bir gazetecinin anlaması kolay değildir"

Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas ile Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı arasındaki polemik devam ediyor.
 
Mehmet Barlas, Zaman'ın Today's Zaman ile birlikte bir süredir sivil iktidara karşı komplo içerisinde olanlara kucak açtığını ileri sürüyordu. Dün Ekrem Dumanlı köşesinden sert bir yazı kaleme alarak Barlas'a yüklenmişti. Bugünse Mehmet Barlas da aynı sertlikle Dumanlı'ya yanıt verdi.
 
DUMANLI'DAN BARLAS'A PARTİ SÖZCÜSÜ GİBİ
Barlas, Dumanlı'nın kendisi için bir parti sözcüsü gibi yazdığı iddiasına ve "Başyazarlığını yaptığı gazetenin ombudsmanı kovuluyor; ona bir kelime ile itiraz etmiyor..." sözlerine cevap verdi.
 
"KOMPLOCULARA KARŞI ERDOĞAN'I SAVUNUYORUM"
Barlas bugün köşesinde Dumanlı'ya yanıt verdi. Kimsenin sözcüsü olmadığının altını çizen Barlas, "Komploculara karşı Başbakan Erdoğan'ı savunuyorum." dedi ve ekledi: "Özgür, bağımsız ve özerk olmayı Cemaat görevlisi bir gazetecinin anlaması kolay değildir."
 
İşte Barlas'ın Dumanlı'ya verdiği o yanıt;
 
DİNİ CEMAATLER SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR
İşin alfabesinden başlarsak dini cemaatler demokratik sivil toplum örgütleri değildir. Siyasi parti hiç değildirler. Mesela sivil toplum kuruluşuna veya bir siyasi partiye üye iseniz, lideri de eleştirebilirsiniz. Ama bir cemaate mensupsanız sadece başbakanı eleştirebilirsiniz. Cemaatin yayın organlarında Başbakan'a "Diktatör" diyebilirsiniz, ama "Gülen neden ülkesine dönmüyor" diye soramazsınız.
 
"HİZMET" DERKEN ERDOĞAN'IN HİZMETİNİ GÖREMEMEK
"Gülen Cemaati"ne "Hizmet" denilirken Başbakan Erdoğan'ın ülkeye yaptığı "Hizmet"leri görmezden gelip, onu hedef alanlara kucak açılmasını anlamak kolay değil.
 
ÖZGÜR OLMAYI CEMAAT GÖREVLİSİ GAZETECİLER ANLAMAZ
Ben haksız eleştiriler ve yıpratma kampanyaları karşısında Turgut Özal'ı savunduğum gibi, bugün de komploculara karşı Başbakan Erdoğan'ı savunuyorum.
 
Ne bir partinin ne de bir cemaatin sözcüsüyüm. Özgür, bağımsız ve özerk olmayı Cemaat görevlisi bir gazetecinin anlaması kolay değildir. Attığı bir tweetle aforoz edilen Ergun Babahan da herhalde hâlâ anlayamıyor bu durumu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler