Mehmet Şimşek 'Ak Saray'ın maliyetini açıklayınca Erdoğan'ı fena kızdırdı!

Mehmet Şimşek 'Ak Saray'ın maliyetini açıklayınca Erdoğan'ı fena kızdırdı!

Ak Saray’ın sır gibi saklanan maliyetini “1 milyar 370 milyon lira” diye açıklayan Maliye Bakanı Şimşek, Erdoğan’ı kızdırdı.

Atatürk Orman Çiftliği’ne kaçak inşa edilen bin odalı Ak Saray’ın sır gibi saklanan maliyetini “1 milyar 370 milyon lira” diye açıklayan Maliye Bakanı Şimşek, Erdoğan’ı kızdırdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Orman Çitliği alanında yaptığı bin odalı saray, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i zor durumda bıraktı. Maliye Bakanlığı koltuğuna oturduğu 2009 yılından bu yana, tartışmalı birçok vergi incelemesine “onay” veren Bakan Şimşek, yaptığı açıklama ile bir anda Köşk ekibinin hedefi hâline geldi. Şimşek’in, örtülü ödenek ile “Ak Saray”ın maliyetine ilişkin açıklamaları Köşk’ü rahatsız etti. Ankara kulislerinde bazı parti yöneticilerinin ve Köşk ekibinin Şimşek’i, açıklamaları konusunda uyardığı konuşuluyor.

ŞİMŞEK, SARAY’IN MALİYETİNİ AÇIKLADI
Taraf gazetesinden Hüseyin Özay’ın haberine göre; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe görüşmeleri nedeniyle yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarayının maliyetinin 1 milyar 370 milyon lira, uçağının maliyetinin de 410 milyon lira olduğunu açıklamıştı. Şimşek, aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan döneminde yapılan örtülü ödenek harcamaları konusunda da komisyon üyelerine bilgi vermişti. Bu esnada en fazla örtülü ödenek harcamasının Erdoğan döneminde yapıldığı Bakan Şimşek tarafından da doğrulanmış oldu.

OYUNA MI GELDİ?
Bakan Şimşek’in açıklamaları Bakanlık içinde de tartışma konusu oldu. Bakanlık içinde, bazı bürokratların Mehmet Şimşek’i zor durumda bırakmak için Hükümet tarafından gizlenen verileri açıklamasını sağladığı öne sürülüyor. Bürokratlar, Şimşek’in siyasi açıdan zor durumda kalması için Ak Saray’ın maliyetini açıklamasının sağlandığını iddia ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler