Mehteran ilk sınavını başarıyla gerçekleştirdi

Mehteran ilk sınavını başarıyla gerçekleştirdi

25 gün gibi kısa sürede oluşturulan mehteran, ilk konserini Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirdi.

Çankırı Belediyesi tarafından oluşturulan Mehter Takımı, Çankırılılar'a verdiği mini konserlerle büyük beğeni topladı.

Belediye Başkanı İrfan Dinç’in talimatlarıyla, Çankırılılar'ın özlemini duyduğu mehter takımı 25 gün gibi kısa bir zaman da kuruldu ve ilk konserini Çankırılılar'a verdi.

Mehter Takımının, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine yetişebilmesi için büyük çaba sarf eden Belediye Başkanı İrfan Dinç,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yardımistedi. Belediye Başkanı İrfan Dinç’in talebini olumlu değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı hocalarından Yılmaz Sergen, Çankırı’ya gelerek 25 gün de Belediye Mehter Takımını hazırladı. Başka illerdeki mehter takımlarının oluşmasında da büyük emeği olan Yılmaz Sergen, yaklaşık 20 eseri Belediye Mehter Takımı mehteranlarına öğretti.

Belediye Mehter Takımı ilk konserini Çankırı Anıt Alanı çevresinde toplanan Çankırılı vatandaşlara verdi. Konserde; Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Ali İbrahim Savaş ve devlet erkanından bazı yetkililer de hazır bulundu. Bu konser sonrası Belediye Mehter Takımı sırayla Büyük Cami önü ve Buğday Pazarı Medresesi’nde mini bir konser daha gerçekleştirdi. Çankırı Belediyesi Mehter Takımı Anıt Alanı’ndan Büyük Cami ve Buğday Pazarı Medresesine giderken yolda vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı.

Çok kısa bir zamanda oluşturulan Belediye Mehter Takımının göstermiş olduğu performansla, izleyenler tarafından büyük alkış aldı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler