Meirelese rekor ceza!

Meireles'e rekor ceza!

PFDK cezayı açıkladı...

 

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçeli futbolcu Raul Meireles'e 12 maç men cezası verdi. Futbol hayatında ilk kırmızı kartını gören Meireles'e fatura çok ağır oldu
 
Portekizli, derbide gördüğü kırmızı kartın ardından Halis Özkahya’ya tükürdüğü ve el hareketi yaptığı gerekçesiyle 12 maçtan men edildi
 
PAZAR gününden bu yana spor gündemini en çok meşgul eden konu olan, hatta vatandaşı Quaresma’nın bile yorum yaptığı, F.Bahçeli Meireles’in G.Saray derbisinide kırmızı kart gördükten sonra hakem Halis Özkahya’ya yaptığı hareketin cezası belli oldu.
 
 
 
GEÇTİĞİMİZ haftaki maçlarla ilgili disiplin kararlarını vermek amacıyla dün toplanan PFDK, G.Saray-F.Bahçe derbisinde kırmızı kart gören Meireles’e 12 maçtan men ve 20 bin lira para cezası verdi.
 
Karar için Lig Tv’den maçın görüntülerini isteyen ve defalarca izleyen kurul, Portekizli futbolcunun hakem Halis Özkahya’ya tükürdüğünü ve el hareketi yaptığını tespit etti. Meireles’e, centilmenlik dışı davranışları nedeniyle 11 maç ceza veren PFDK, çift sarı karttan kırmızı gördüğü için de 1 maç daha men verdi. Böylece toplamda 12 maç ceza alan Portekizli futbolcu kupadaki Sivas maçında oynamadığı için, 11 maç sonra sahalara dönecek.
 
Ayrıca derbideki olaylar nedeniyle F.Bahçe’ye 60 bin G.Saray’a ise 50 bin lira para cezası verildi. F.Bahçe, Meireles ve kulübe verilen cezalar için tahkime gideceğini ve tahkim mahkemesine Başkan Aziz Yıldırım da dahil olmak üzere yönetim kuruluyla gideceklerini duyurdu.
 
İŞTE MEİRELES'İN FORMA GİYECEMEYECEĞİ MAÇLAR
 
-Karabükspor (Süper Lig)
 
-1461 Trabzon (Kupa)
 
-Bursaspor (Kupa)
 
-Elazığspor (Süper Lig)
 
-Bursaspor (Kupa)
 
-Gaziantepspor (Süper Lig)
 
-Sivasspor (Kupa)
 
-Sivasspor (Süper Lig)
 
-Mersin İdmanyurdu (Süper Lig)
 
-Trabzonspor (Süper Lig)
 
-Kasımpaşa (Süper Lig)
 
Fenerbahçe'den Meireles açıklaması
 
Fenerbahçe Kulübü, Meireles'e verilen 12 maçlık cezanın ardından bir açıklama yaptı.
 
Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklama, "Bu cezanın Meireles'e değil, Fenerbahçe'ye verilmiş bir ceza olduğunun farkındayız." ifadeleri kullanıldı.
 
İŞTE SARI LACİVERTLİ KULÜPTEN YAPILAN AÇIKLAMA
 
"PFDK’nın oyuncumuz Raul Meireles hakkında vermiş olduğu 12 maçlık ceza kamuoyunun malumudur.
 
Bilinmelidir ki Fenerbahçe Yönetim Kurulu olarak, haksız ve mesnetsiz olarak verilmiş bu cezanın tarafımızdan kabul edilebilir nitelikte olmadığını ve bu cezanın futbolcumuz Raul Meireles’e değil tüm camia olarak Fenerbahçe’ye verilmiş bir ceza olduğunun farkındayız.
 
PFDK kararı sonrasında bu kararla ilgili olarak devam eden disiplin yargılaması nedeniyle göstermek zorunda olduğumuz sabır ve sukunet saklı kalmak kaydıyla;
 
Fenerbahçe Yönetim Kurulu’nun olağanüstü olarak toplanacağını,
Kararla ilgili olarak Tahkim Kuruluna gerekli müracaatın yapılacağını ve duruşma talep edileceğini,
Tahkim Kurulu’nda yapılacak duruşmaya Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım ve diğer tüm ilgililerin bizzat katılacağını,
Tarafımızdan konuya verilen önem nedeniyle hukuki mücadelemizin devamında ise Yönetim Kurulumuz tarafından alınacak kararların radikal ve Türk futbolunu yakından ilgilendirecek nitelikte kararlar olacağını tüm kamuoyuna bildiririz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler