Meksika: 1 - Kamerun: 0

Meksika: 1 - Kamerun: 0

Yağmur altında oynanan karşılaşmayı Meksika tek golle kazanmasını bildi.

Dünya Kupası A Grubu'nda Meksika, Kamerun'u 2. yarıda bulduğu tek golle 1-0 yendi. Meksika'da bir dönem Galatasaray forması giyen Giovanni dos Santos, Kamerun'da ise halen Türkiye'de forma giyen 6 isim sahaya çıktı. Itandje, Chedjou, Dany, Webo, Enoh, N'Djock Afrika temsilcisinin formasını giyerken, karşılaşmaya iki takım da temkinli başladı. 

Orta Amerika ülkesi ilk dakikalarda daha etkili göründü. 11'inci dakikada Giovanni Dos Santos'un ağlara gönderdiği top ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. 

16'ıncı dakikada bu kez roller değişti. Bu kez Samuel Eto'o Meksika ağlarını havalandırsa da, gol ofsayta takıldı. 

21. dakikada Ekotto, sol kanattan şık çalımlarla gelip cezasahasına girerken ortasını yaptı. Eto'o, penaltı noktası yol yanından gelişine vurdu, top direğe çarpıp auta gitti. 

30'uncu dakikada Meksika ve Giovanni Dos Santos bir kez daha ofsayta takıldı. Sol kanattan gelen topu Giovanni Dos Santos ağlara gönderirken, yan hakem tartışmalı bir kararla ofsaytı gösterdi. 

İlk yarıda başka önemli pozisyon olmazken takımlar soyunma odasına golsüz beraberlikle girdi. 61. dakikada Meksika'nın en etkili isimlerinden Giovanni Dos Santos, cezasahası içerisinde şutunu çekti. Kaleci Itandje'dan dönen topu Peralta ağlarla buluşturdu ve Meksika'yı 1-0 öne geçirdi. 

Golün ardından Kamerun beraberlik için saldıran ve net pozisyonlar yakalasa da Meksika'nın iyi defansı Afrika Aslanlarına gol şansı tanımadı ve karşılaşma 1-0 Meksika'nın üstünlüğüyle sona erdi. 

Bu sonucun ardından Meksika, Brezilya'nın ardından A Grubu'nda 3 puanla tanışan ikinci ekip oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler