Meksika: 3 - Hırvatistan: 1

Meksika: 3 - Hırvatistan: 1

Meksika ikinci yarıda coştu...

2014 Dünya Kupası A Grubu son maçında Meksika, Hırvatistan'ı 2. yarıda bulduğu gollerle 3-1 yendi, grubunu 2. tamamladı. 

2014 Dünya Kupası A Grubu'nun 2.'sini belirleyecek maça Meksika daha etkili başlamasına karşın ilerleyen dakikalarda Hırvatistan oyunda dengeyi kurdu. İki takım oyuncuları da zaman zaman sert bir futbol sergilerken, ilk yarının en çok akılda kalan pozisyonu 16. dakikada yaşandı. Hector Herrera'nın kaleye yaklaşık 30 metre uzaktan müthiş şutu direkte patlarken, Orta Amerika ülkesi mutlak golden oldu, ilk yarıda golsüz sona erdi. 

İkinci yarıda oyunda daha üstün olan taraf Meksika'ydı. Orta Amerika ülkesi 64. dakikada uzun süre penaltı itirazı yaptı. 

Guardado'nun cezasahası içerisindeki sert şutunda top Srna'nın ellerinden kornere giderken, Meksikalı oyuncuların uzun süreli penaltı itirazına hakem devam dedi. 

Dakikalar 72'yi gösterirken Meksika aradığı golü buldu. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda Herrera'nın cezasahasına gönderdiği topa Marquez iyi yükselip kafayı vurdu, kaleci Pletikosa'nın müdahelesi yetersiz kaldı ve Meksika 1-0 öne geçti. 

Meksika 2. golü 3 dakika sonra buldu. Peralta'nın cezasahasına gönderdiği topu Guardado ağlarla buluşturdu ve farkı 2'ye çıkardı. 

78'de Rebic'in kaleciyi geçip ağlara giden topunu Moreno çizgiden çıkarırken, 82'de Javi Hernandez sahneye çıktı ve kaydettiği golle Meksika'yı iyice rahatlattı: Hırvatistan 0 - Meksika 3. 

Perisic'in 87. dakikadaki golü teselliden öteye gidemezken Rebic 89. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Meksika maçtan 3-1 galibiyetle ayrılırken, bu sonucun ardından puanını 7'ye çıkaran Meksika grubu 2. sırada tamamladı. Meksika 2. turda Hollanda'nın rakibi oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler