Melih Gökçek: Mansur Yavaş yıkmak için geliyor

Melih Gökçek: Mansur Yavaş yıkmak için geliyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş'a yüklendi. Başkan Gökçek, "CHP’nin adayı yıkmak için geliyor.” dedi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek, CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programının canlı yayın konuğu oldu. Gökçek bir süre önce Ankara Arena'da görkemli bir şekilde açıkladığı projelerini tek tek anlattı. Gökçek programın bir bölümünde ise CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş'a yüklendi.

“YAVAŞ YIKMAK İÇİN GELİYOR”
Mansur Yavaş'ın bazı projeleri yıkacağını yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine “Zaten CHP'nin adayı yıkmak için geliyor.” diyen Gökçek, “CHP'li olduğunuz zaman otomatikman alışkanlık haline gelir. Çünkü onlarda yapma yok, yıkma hastalığı vardır.” dedi.
Mansur Yavaş'tan Gökçek'i kızdıracak sözler

İşte Melih Gökçek'in açıklamalarından satır başları...
- Siyasi konulara seçimden sonra gireriz. Çünkü ben şimdi belediye başkan adayıyım. Belediye başkanlığı ile ilgili konuları anlatalım. Siyasi işlere boğduk mu, bizim projeler de güme gider, bana soracağınız belediye ile ilgili konular da güme gider. Güme gitmesin. Seçimden sonra yaparız.
- Yerel seçimin, genel seçim havasına döndüğünü düşünüyorum.
- 5. dönem için bir numaralı projelerimizden biri "Ankapark Projesi". Önce 5 milyon, sonra 10 milyona kadar ziyaretçi beklediğimiz bir proje. Birçok park çeşidini bir araya getiren, dünyanın en büyük dinazorunu da içinde bulunduracak büyük bir proje.

MANSUR YAVAŞ, GÖKÇEK İÇİN NE DEDİ?
Disneyland'ı geçtiğimiz dönem de söyledim. Disneyland'la birebir görüştük. Ancak onlar bu işlere girmiyor. Turizmi Ankara'ya çekebilmek için dev bir proje yapmalısınız. Ana çıkış nokta turizm.
Ankara'yı turizm açısından harekete geçirmek için yatırıma ihtiyaç var. B proje Ortadoğuyu ankraya çejkecek. inşallah ağustos sonunda ana tema parkı, hayvanat bahçesini de 1 yıl içinde bitireceğiz. Ankaralıları davet ediyorum. İnşaat devam ediyor.
Disneyland yabancı bir isim. "Anka", anka kuşundan geliyor. Selçuklu mimarisinden de etkileniyoruz.

ANKARA'DAKİ KAPILAR
- Ankara'da giriş kapıları var. Ankara'da belli bazı temalar işlenmeli. Turizm gelişirse Ankara'da gelenleri gezdirebileceğimiz yerler olur. Ankara'daki 5 kapı bence çok estetik. Ben ağzımla kuş tutsam bunu beğenmeyecek olan bir "Mimarlar Odası" var.
- Ankara'da yapılacak saatlerin ve kapıların maliyeti toplam 31 milyon TL.
- Önümüzdeki dönem temalı saatleri de bunlara ekleyeceğiz. Saat başı seymenler çıkıp, oynayacaklar.
- Saatleri araştırma yapıp çizdirdik. Tek tek mimar ismi veremem. Belediyedeki bir grup arkadaşımızla en güzellerini seçtik.
- Açık gezi araçları yaptık. Bunlarla turlar yapacak insanlar. Turist otobüsleri yeni yapılacak saatleri de gezdirecek ve insanlar o saatlerin önünde fotoğraf çektirecek.
- 8 park açtık. Mogan, Mavi Göl, 50. Yıl, Altın Park, Gençlik Parkı, Dikmen Vadisi parklarımızdan bazıları. Yapabileceğimizin dik alasını yapmışız. 9. olan Ankapark ve Kuzey Ankara Park da yolda.
- Turistik projeler için geç kalınmadı. AVM'leri halk istedi.

ANKARA'DAKİ TRAFİK SORUNU
- 20 sene önce Ankara'da sadece TBMM önünde 40 dakika beklerdiniz. Trafik sorununun çözümlerinden biri halkı toplu taşımaya sevketmekdir. Ancak metro çok pahalı bir iş ve belediye bütçelerini aşan bir projedir. Yeraltına nazaran, yer üstü çok daha ucuz.
- Alternatif teleferik olacak bizimki otobüs teleferik olacak. Metroyu yap-işlet-devretle yaptıramazsınız. Metro fiyatlarıyla kıyaslandığında bunlar 10 milyon dolar daha ucuz. Teleferik kapasitesi 40-80 bin olabiliyor.
- Yeni teleferik örneği olan otobüs teleferik dünyada var. Trafik sorununu teleferikle çözeceğim demiyorum. Teleferik de bir alternatif olacak diyorum.
- Kızılay'dan Türközü'ne dahil 5 hatta otobüs teleferik düşünüyoruz. Hiçbirşey tek başına çözüm değildir. Tramvay vaadimiz vardı ancak tetkik ettiğimizde bunun olamayacağını anladık.
- 44 km metroya başladım, Başbakan da bitirdi ve biz de açtık.

BELEDİYE BORÇLARI
- Sayın Karayalçın 4 milyar dolar borç bıraktı. Bu borç 20 yıldır öde öde bitmedi. 15 yıl daha sürecek bu borç. Karayalçın'ın, "Ankara'nın istikbalini ipotek altına sokmuyor musunuz" yönündeki bir soruya, "Evet ipotek altına soktum" diye bir yanıtı var.
- Karayalçın kaktı bu borcu bize yükledi gitti. Bu olmasa metroyu yapardık.
- Biz de Ankara'yı susuz bırakmamak için, Kızılırmak suyunu getiren projeyi yaptık. 400 milyon dolar aldık, bunu ödedik.
- Yavaş da gelse Karayalçın'ın borcunun ödenmesi 15 yıl daha sürer.
- Biz pahalı bir su satmıyoruz. Sayın Mansur Yavaş'ın "su paralarını indireceğim" vaadi gerçekçi değil.
- Mansur Yavaş, 343 trilyonluk indirimi nasıl ve nereden yapacak. Sadece lafı atıyor. Tutarsa tuttu, tutmazsa tutmadı. Karşılıklı tartışabiliriz.

CHP'YE ELEŞTİRİ
- CHP'de acaip bir atma kültürü var.
- CHP'lilerde yıkmak vardır. Onlar yıkmak için geliyorlar.

ANKA KULE PROJESİ
- 333 metre yükseklikte bir kule yapacağız. Ama müteahhhit üstlenip yapacak bunu.
Projeler üstlenilmiyorsa bu benim suçum olabilir mi?

FAKİRLERE BİLET İNDİRİMİ
- 165 bin aileye yardım ediyoruz. 2-3 sefer 70 kg'lık gıda veriyoruz. Günde 55 bin ila 65 bin ekmek dağıtıyoruz. 100 bin çocuğumuza kıyafet-kırtasiye yardımı yapıyoruz. Tüm bu yardımlar belediye bütçesinden çıkıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM OLABİLİR Mİ?
- TOKİ konutları çeşitlensin daha güzel dizaynlar çıksın istiyoruz.

ODTÜ YOLUNUN İSMİ
- Yolun adı "Malazgirt 1071" çünkü Anadolu Bulvarı'nın devamı o yol. Biz de Anadolu'ya 1071'de girdik, bu nedenle... İsmi ben buldum, Meclis de kabul etti.
- Ayın 25'inde, 14.00'te açılacak yol. Ankara'daki trafik sıkışıklığını gidermek amaçlı için yolu açmak zorundaydık.
- ODTÜ rektörü ile direk olarak görüşemedik. Biz tüm rektörlerle devamlı toplantı yapıyoruz. Zira birçok üniversite ile projelerimiz var. Bu toplantılara katılmayan ODTÜ Rektörü ve Ufuk Üniversitesi rektörü var.
- ODTÜ Rektörü'nü davet ediyorum. Gelmiyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler