Melih Gökçek’ten cemaate ‘savaş’

Melih Gökçek’ten cemaate ‘savaş’

“Paraleller 5 yıl boyunca beni dinlemişler, benimle ilgili belge toplamışlar” diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fethullah Gülen cemaatine adeta savaş açtı.

Yerel seçim döneminde cemaate yakın bürokratlarının, CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş için çalıştıklarını ileri süren Gökçek, belediye kadrolarını değiştirmeye hazırlanıyor. Tüm bürokratlarının istifasını isteyen Gökçek, cemaate yakın isimler ile yollarını ayıracak. Yeni dönemde Genel Sekreter Kamil Kılıç’ın emekliliğe ayrılması da buna bağlandı. Torunlarını cemaatin okullarından aldığını açıklayan Gökçek, eşi Nevin Gökçek’in adının da, Özel Atlantik Nevin Gökçek Anadolu ve Fen Lisesi’nden silinmesi için müracaat etti. Gökçek, konu hakkında, “Gittiler sokak sokak, cadde cadde, ev ev aleyhimde propaganda yaptılar. Ne hırsızlığım ne soygunum kaldı. Çocuklarımla ilgili değişik iftiralar attılar. Eşimin adını, istemememe rağmen okula koymuşlardı. Güya ben, ‘Eşimin ismini okula koymazsanız size yardım etmem’ diye onları tehdit etmişim. Böyle anlatıyorlarmış. Vallahi billahi yalan. İftiranın daniskası” dedi. Gökçek, “Nevin Hanım da, ismini geri istedi. ‘Bizim ismimizi taşımayın’ dedik” diye konuştu.

Gökçek, katıldığı bir televizyon programında ise cemaatin, hükümette önemli görevler üstlenen bir milletvekilini 4 ayrı kasetle şantaj ederek istifa ettirdiğini öne sürdü.       

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler