Melo: Beni değil şikeyi konuşun

Melo: Beni değil şikeyi konuşun

Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Felipe Melo önemli açıklamalar yaptı.

Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Felipe Melo, sezonun sona ermesinin ardından TRT1'de yayınlanan Stadyum programına özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye Kupası seramonisinde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in elini sıkmaması çok tartışılan Sambacı, "Benim hareketlerimi tartışacaklarına şikeyi ve ırkçılığı konuşsunlar" diyerek yeni bir tartışma başlattı. Soma'da yaşanan facianın kendisini çok üzdüğünü kaydeden 31 yaşındaki oyuncu, sezonun da kendisi açısından iyi geçtiğii kaydetti.

DEMİRÖREN'İN ELİNİ NEDEN SIKMADI?
Türkiye Kupası finalinde Yıldırım Demirören'in elini sıkmaması konusuna da açıklık getiren Melo, "Bence orada görülen kare bin tane kelimenin anlatamayacağı bir kare. Dışardaki bütün işlerimi eşim hallediyor. Tanıtılan yeni kreasyonum eşim ve çocuklarım tarafından çıkarıldı. Çok güzel bir kreasyon oldu." şeklinde konuştu.

ŞOVDAN KEYİF ALIYORUM
Şovdan keyif aldığını belirten Melo, "Beni eleştirenler beni ilgilendirmiyor. Bu tip yazılar kasıtlı yazılıyor. Diğer takım taraftaralrı tarafından yazıldığını düşünüyorum. Bakıldığı zaman futbolda bir sinir var. Basketbol maçı izlerken herkes şovdan keyif alıyor. Bu işlerin daha sakinleştirilmesi gerekiyor." dedi.

ŞİKE VE IRKÇILIĞI KONUŞUN
Kendisi hakkında yapılan eleştirilerin yanı sıra şike ve ırkçılığın konuşulması gerektiğinin altını çizen Brezilyalı yıldız, "Felipe Melo futbolun içinde sertlik yapıyor. Brezilya'da da böyleydim İtalya'da da böyleydim. Oyunda sert oldum. Rakiplerime saygısızlık yapmadım. Futbolda olmaması gereken şeyler ırkçılık ve şike. Örneğin Dani Alves'e yapılan ırkçılık ortada, Juventus'un ne yaptığını biliyorsunuz, şike cezası aldılar ve küme düşürüldüler. Bunların futbolda yeri yok. Ama saha içerisinde rakibine takılırsın sertlik olur. Bunlar futbolun içinde var. İnsalar bizleri eleştirirken kafalarında bunları düşünmeleri lazım." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE İYİ BİR İŞ ÇIKARTTIM
Galatasaray'daki performansını değerlendiren Melo, "Şampiyonlar Ligi'nde çok zor bir gruptan çıktık. İspanya ve İtalya Şampiyonlarının olduğu gruptan çıktık. Daha ileriye de gidebilirdik. Bunu ilk maçta Chelsea'ye karşı oynadığımız futbolla gösterdik. Diğer taraftar ligin son haftasına kadar şampiyonluk mücadelemize de devam edebilirdik ama bazen olaylar siizn isteğiniz doğrultusunda gitmeyebiliyor. Galatasaray'daki kariyerimi değerlenirirsem baaşrılı 3 yıl geçirdim. Türkiye'de kazanılacak her başarıyı kazandım. İyi bir iş çıkardım." ifadelerini kullandı.

RAKİBİN NE YAPTIĞI BENİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL
Galatasaray'ın her zaman şampiyonluğu hedeflemek zorunda olduğunun altını çizen Brezilyalı futbolcu, "Hayalim kazanmaya devam etmek. Hem Avrupa'da hem Türkiye'de kazanmaya devam etmek istiyorum. Sizin belirttiğiniz gibi Fenerbahçe 36-37 maç oynamış olabilir. Rakibin ne yaptığı benim için önemli değil. Beni ilgilendiren kendi takımım. Galatasaray her kulvarda şampiyonluk kovalamak zorunda olan bir takım. Ligde oynuyorsunuz, Şampiyonlar ligi ve kupalar var. Bunlarda üst düzey performans sergilemek zorundasınız." şeklinde konuştu.

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM
Brezilya Milli Takımı'na gitmek için elinden geleni yaptığını vurgulayan Melo, "Performansımdan dolayı oldukça memnunum. 3 yılda sürekli artan bir grafik çizdiğimi düşünüyorum. Ben kendi performansıomı değerlendirdiğimde Brezilya milli takımına çağrılmak gerektiğini düşünüyorum. Ancak Milli Takım'ın başında bir hoca var ve bu karar onun kararı. Brezilya milli takımına çağırıldığım zaman elimden geleni yaptım. Çağırılmadığım zaman fazla konuşmaya gerek yok." dedi.

MİLLİ TAKIM'A İLERİDE GİDEBİLİRİM
Milli Takım'a çağrılmak için ilerleyen dönemlerde bir umudunun olduğunu ifade eden Melo, "Ben savaşan bir oyuncuyum. Brezilyalı taraftarlar bu tip oyuncuları severler. Bu turnuva son değil. 30 yaşındayım 34 yaşında tekrar milli takıma çağırılabilirim. Taraftarlar benim için oldukça özel. onlar için savaşmak ve onları mutlu etmek benim için çok önemli. İçerde de oynasak dışarda da oynasak hep bu Melo'yu göreceksiniz. Bu benim yaratılışım..." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler