Memurun zararını Memur-Sen karşılasın

Memurun zararını Memur-Sen karşılasın

Türk Büro-Sen Çankırı Şube Başkanı Metin Memiş'in basın açıklaması.

"Hepinizin bildiği gibi; 2013 yılı Memur-Sen tarafından memurun pazarlandığı toplu sözleşme komedisi yaşadık. Sonunda ise bir devlet kurumu olan TÜİK verilerine göre sadece 2014 yılı memurun ve emeklilerin aylık ücret kayıpları en az 240 TL olacaktır.

Bu durumu daha üç-dört hafta önce Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, 2014 yılı ekonomik verilerini revize eden açıklamalarda bulunarak; 2014 yılı için öngörülen yüzde 5.3'lük enflasyon tahmini revize edilmiş ve yüzde 9.4 olarak gerçekleşeceği ifade edilmiştir. Tahminler, yanılmalar neredeyse ikiye katlanmış.

Hükümetle 2014 ve 2015 yılı memurların ekonomik ve sosyal haklarını geliştirmek için pazarlık masasına oturup ikinci toplantıda arefe günü mesai saatinin bitimine bir saat kala adeta yangından mal kaçırırcasına imzaladığı ve imzalarken de enflasyon farkını unutan Memur-Sen, 2015 yılı için 3+3 yüzdelik artışın altına imza atmıştır. Malum Konfederasyon yüzünden, uzun yıllardan bu yana ilk defa memur ve emeklilerin enflasyon farkı almasını da engellemiş oldular.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Memurlara enflasyon farkı ya da ek bir ücret verilip verilmeyeceği' sorusuna verdiği cevapta; 'Biz yetkili Konfederasyon Memur-Sen'le bir mutabakat yaptık. Bu nedenle ek bir zam veremeyiz' demiştir. Bilindiği üzere yapılan Toplu Sözleşme Mutabakatı nedeniyle 2014 yılı için tüm memurlara 123 TL seyyanen artış yapılmıştı. Ancak, Hakim ve Savcılar 123 TL seyyanen artışı almasına rağmen, HSYK seçimleri öncesi Hakim ve Savcılara ek olarak 1.155 TL zam yapılmıştı. Bakan işine geldiği zaman mutabakat metnini öne sürüyor ve memurlara ek zam yapılmayacağını söylüyor.

Ayrıca, sayın Başbakan 'göreve geldiğimden bu yana üzerinde çalışıyorum, meslektaşlarımın sorununu çözeceğim' beyanı sonucu akademisyenlere zam teklifi TBMM gündemine gelmiştir.

Hakim ve Savcılar ile akademisyenlere yapılacak zammın gerekçesini nasıl açıklayacak? 

Hakim ve Savcılar ile akademisyenler de devlet memuru değil mi?

Demek oluyor ki bu durum, sayın Maliye Bakanı'nın 'bütçe vasıtasıyla yasalaştırılan zamma ek bir zam veremeyiz' gerekçesini çürütmektedir.

YÜZDE 12 EK ZAM İSTİYORUZ
Türkiye Kamu-Sen olarak 2013 Ağustos ayından beri ek zam talebimizi dile getiriyoruz. Bir kez daha ifade ediyoruz, kamu çalışanlarının kayıplarının telafisi için 2014 yılı için yüzde 12 EK ZAM istiyoruz.

Türkiye Kamu-Sen'in, ek zam talep etmesi bu hususta eylemlilik süreci başlatması karşısında, memurların emeğini, alın terini masada bırakıp, iktidara peşkeş çeken Malum Sen her zaman olduğu gibi sessiz. Tık yok. Çünkü suçlular. Her zaman en yüksek üyeli sendika olduğuyla övünen bu sendikanın kendi üyelerinin hakkını ve hukukunu korumaktan aciz olduğu açıktır.

Kamuoyunun ve memur arkadaşlarımın dikkatine sunmak isterim; milletvekilleri maaşı söz konusu olduğunda Meclisteki partiler nasıl birleşiyorsa gelin bütün memur konfederasyonlarını şu an buradan birlikte mücadeleye, birlikte eyleme çağırıyor ve bu çağrıya bir cevap, bir ses ver diyerek; bekliyoruz.

Çağrımız 3 artı 2'e hayır diyenlere!

Çağrımız enflasyon farkı verilmelidir diyenlere!

Çağrımız ek zam en az yüzde 12 olmalı diyenlere!

Çağrımız hakim ve savcılara, akademisyenlere zam yapılır iken memuru ve emeklilerini unutmayın diyenlere!

Çağrımız kayıp kaçak elektrik faturası bana yansımasın diyenlere!

Çağrımız memura yüzde 3 verip, vergiye yüzde 10 zam yapılmasına karşı çıkanlara!

Çağrımız memura yüzde 3 verip Cumhurbaşkanı bütçesine yüzde 97 zam yapılmamalı diyenlere

Çağrımız haksızlğa uğradım diyenlere!

Çağrımız Memur-Sen'in imzaladığı anlaşmayı kabul etmeyenlere!

Çağrımız 'Biz memurumuzu enflasyona ezdirmeyiz' diyenlere!

Çağrımız kayba uğrayan 2.6 milyon memur ve 1.9 milyon memur emeklisine!

Çağrımız bütün memurlara! Türk milletine, herkese!

Çağrımız 'hak kuvvetlinin değil, haklınındır' diyenleredir.

Memur-Sen yöneticilerini; 4.5 milyon memur ve emeklinin kayıplarını ödemeye davet ediyoruz.

Pazarlamacı, sarı, baston, yandaş ve acizlerin sendikasına değil, sizin hakkınızı daha ileriye götürecek, bütün mücadelesi 'Hakkı hakim kılmak ve hakkı tutup kaldırmak' olan Türkiye Kamu-Sen'e üye olaya, omuz vermeye, güç katmaya davet ediyoruz."

Yüzde 3+3'e hayır diyenler, itiraz edenler sözüm sizlere!
Çağrımız üyemiz olsun olmasın bütün kamu çalışanlarına, emeklileredir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler